Автор
Люблена Папазова

Петър Дочев: Радвам се, че съм с три жени в "Преди обед"

Водещият на „Преди обед” Петър Дочев е роден в Бургас, където завършва гимназия с профил география. Веднага след това е приет в НАТФИЗ в класа на проф. Атанас Атанасов. Завършва актьорство за драматичен театър през 2015 г., три години работи в Младежкия театър и после излиза на свободна практика. Снимал се е за няколко български филма и сериали, а от есента на 2023 г. приема предизвикателството да седне на мястото на Александър Кадиев като водещ на делничното токшоу на bTV „Преди обед“. Той, заедно с свои колеги се включи в кампанията „Първата крачка към твоето здраве”, която обръща внимание на проблема със затлъстяването.

-Заради кампанията на Би Ти Ви „Първата крачка към твоето здраве“ се разходихте гол в снега и влязохте в ледена вода. Вие самият какво още сте правил, за да се чувствате добре в кожата си?

-С тази кампания искаме да насърчим хората в България да се грижат за здравето си, да вдъхновим зрителите да променят начина си на живот в положителна посока, дори чрез малки стъпки. Не е толкова трудно да си създадем полезни навици за хранене или да опитаме нова физическа активност. Мисля, че човек, за да се чувства добре в кожата си, често трябва са излиза от нея, от така наречената и експлоатирана „зона на комфорт“. Точно там, извън тази зона, научаваме нещо за себе си и разбираме, че няма нищо страшно в непознатото. Сега мога да кажа, че няма нищо страшно в това да се потопя в ледена вода в планината и да се разходя гол в снега (смее се).  

View post on Instagram
 

-Вие сте бургазлия. Край морето по здравословно ли се живее заради възможността човек да плува и да се разхожда, както и да спазва средиземноморска диета или местоживеенето няма голямо значение?

-Според някои проучвания хората, които живеят близо до вода, наистина водят по-здравословен начин на живот. Но, според мен, личният навик и самосъзнание играят ключова роля. 

-Запален пътешественик сте. Как се грижите за здравето си, когато сте в чужда страна за по-дълго време и ползвате ли се някакви специални трикове при екзотичните пътувания?

View post on Instagram
 

-Винаги се отдавам на импровизацията и забравям всякакви правила и придобити навици. Но с интерес следя как различните места влияят на мен самия - понякога - за кратко нездравословно, но отново опираме до самосъзнанието и мярката. 

 

-Опитахте ли кумис в Монголия и кое е чуждестранното ястие, което никога няма да вкусите отново?

-Не само опитах, но имах удоволствието да го приготвят пред мен. Главата на семейството в юртата да ми го поднесе. Потапянето в монголската култура и традиция е богатство. Това са хора на минимализма, свързани с природата, с ближния. Не бих опитал един вид тяхно сирене, което прилича на пармезан, но е с много висока масленост, а това е първото, което ти дават за “добре дошъл” в юртата. 

 

View post on Instagram
 

-Станахте ли сомелиер след участието си в сериала „Вина” и споделяте ли мнението, че чаша вино за вечеря решава повечето здравословни проблеми?

-Любител на виното бях и преди “Вина”, но заради сериала започнах да ценя по-високо българското вино! Не съм експерт, за да кажа, че виното може да реши някои здравословни проблеми, но знам, че носи удоволствие и наслада в мярката си. 

-Бихте ли се снимали отново гол, както го направихте преди време с Койна Русева?

-При условие, че концепцията и визията на проекта е добра и не се прекрачват граници, каквото смятам, че не сме минали с въпросната фотосесия - да. Това беше нещо нетипично за мен, но съм доволен от резултата.  

-Кое е най-голямото предизвикателство за водещ като вас, който има цели три партньорки в студиото?

-Тази конфигурация е предизвикателство за всички. В този случай мисля, че е от изключително значение слушането, чуването, партньорството и умението да направиш стъпка назад, когато е нужно. Но това, че съм с три жени ме радва, защото винаги съм казвал, че огромните уроци в живота си съм получавал от по-красивия пол.