Отправете се на пътешествие за закуска с нашия френски тост в карибски стил с банани и кремообразен ринг от лайм и кокосово крема сирене Castello®. Насладете се на пикантното очарование на лайма и кокоса, гарнирани с карамелизираната сладост на пържени банани, пресен ананас, мента и капка кленов сироп.

Необходими продукти:
4 филийки хляб с квас
3 яйца
100 мл мляко
1 ч.л. ванилова захар
1 ч.л. канела
1 щипка сол
40 г масло
2 банана
40 г масло
100 мл кафява захар
200 мл пресни ананаси, на парчета
1 бр. крем сирене Castello® Caribbean лайм и кокос
100 мл кленов сироп или мед
няколко стръка мента

Приготовление:

1. Загрейте фурната до 170°C.
2. Разбийте яйцата, млякото, канелата, ваниловата захар и солта. Потопете филийки хляб с квас в тестото.
3. Разтопете масло в тиган и изпържете накиснатия хляб до златисто и хрупкаво отвън.
4. Поддържайте френския тост топъл във фурната.
5. Разрежете бананите наполовина по дължина и внимателно отстранете кората от всяка половина.
6. В тиган разтопете маслото и поставете половинките банани в него.
7. Добавете кафявата захар и я оставете да се комбинира с маслото, докато бананите се карамелизират.
8. Поднесете френския тост с карамелизирани банани, щедри парчета крема сирене Castello® Caribbean и резени пресен ананас.
9. Полейте с кленовия сироп и украсете с прясна мента.

(в материала има продуктово позициониране)