Автор
Евелин Попадийна

Салатата от леща на Натали Портман, с която отслабнала за снимките на "Черният лебед“

Ролята на Натали Портман в „Черният лебед“ ѝ донесе признанието на филмовите критици - актрисата спечели „Оскар“, „Златен глобус“ и наградата на Гилдията на филмовите актьори за най-добра актриса. Изтънченост и крехкост - качества, присъщи на балерините, Портман постига, като променя начина си на живот. За ролята на Черния лебед тя сваля 10 кг, достигайки желаните килограми – 44.

По време на подготовката си за ролята е трябвало да тренира от 5 до 8 часа всеки ден. Толкова интензивни упражнения със силен калориен дефицит са опасни - таванът на калориите на ден бил 1200 ккал. Всички консумирани калории тя разделяла на няколко хранения, като намаляла обема на порциите. Припомняме, че актрисата е вегетарианка и затова източниците ѝ на белтъчини са от растителен произход - боб и леща.

Основното ястие за деня ѝ била салата от боб, леща и сирене фета, с която свалила 10 кг. Днес ви даваме рецептата:

Натали Портман
Натали Портман

Необходими продукти:

Зелена леща - 400 г
Шалот - 1 бр.

Червен боб в собствен сок - 200 г

Сирене фета - 175 г

Пресен магданоз - 1 връзка

Зехтин - 2 с.л.

Морска сол - 1 ч.л.

Жълти чери домати - 7 бр.

Краставица - 1 бр.

Метод на приготвяне:

1. Сварете лещата.

2. Смесете лещата и червения боб от консерва, след което добавете нарязания шалот, краставицата, магданоза и доматите.

3. Преди сервиране добавте сиренето, посолете и поръсете със зехтин.

Салата с пиле на грил, ягоди и чедър Castello®
ПРЕВЪРНИ ВСЯКО ХРАНЕНЕ В МОМЕНТ
Автор Castello

Салата с пиле на грил, ягоди и чедър Castello®

Автор Castello