Обичам пролетта, заради зелените цветове навън и заради зелените вкусотийки, с които ни дарява природата. Копривата я хапваме често у дома - на супа или каша. И левурда слагам на масата - приготвена с кисело мляко като разядка, или като добавка към супите.
Необходими продукти:
1 глава лук
1 морков
100 г коприва
100 г лапад
100 г левурда (див чесън)
домати от консерва
сол, червен пипер, черен пипер
джоджен
)
Начин на приготвяне:
Почистете копривата и левурдата и ги измийте добре. Аз махам дръжките - на копривата и средната жилка. Накъсайте.
В тенджера задушете нарязания лук с малко олио или зехтин, добавете и моркова.
След това сложете копривата и левурдата, лъжица-две пасирани домати, сол, пипер на вкус.
Добавете джоджен - по желание.
Можете да направите застройка с яйце и кисело мляко, може и без застройка.
Сервирайте с препечена филийка хляб. Добър апетит!
)