Новият готвач на "Преди обед": Имам три сестри и четирима племенници
Автор
Люблена Папазова

Новият готвач на "Преди обед": Имам три сестри и четирима племенници

Шеф Емануeл Июджи пое кулинарната сцена в „Преди обед“ миналия месец, но Woman.bg му даде само няколко дни да свикне в студиото. Побързахме да го разпитаме за семейството му, новата работа и за здравословната кухня. Емануел е роден в България. Баща му е нигериец – бивш футболист и съдия, а майка му – българка. Завършил е Националната спортна академия и Химикотехнологичния и металургичен университет, където се специализира в индустриален мениджмънт. Преди да се отдаде на кулинарията, той е абсолютен балкански шампион по класически културизъм с множество републикански и европейски отличия.

-Изненада ли ви поканата да готвите в „Преди обед” и как ви прие екипът?

View post on Instagram
 

-Бях много приятно изненадан, защото тази рубрика ми дава свобода да изразявам себе си, да показвам техники и методи на здравословното хранене. С тях хората ще се доволни от това, което виждат и на масата, и в огледалото. Екипът на „Преди обед” ме изненада много приятно. Не го казвам, защото вече съм част от него, но въобще не очаквах толкова добронамерено посрещане. Помагат ми за всичко и продължават да се интересуват имам ли нужда от нещо. Много мили и любезни са, не го очаквах. Очаквах по-скоро работна среда, в която всеки си върши работата и си тръгва, но екипът е задружен и съпричастен.

-Как са готви с Петър Дочев, който не знае как се пуска котлон? 

-С Петър се справяме прекрасно, защото той идеално внася баланса в кухнята. Когато аз почвам да клоня към по-професионалният поглед към нещата, той ме връща обратно в реалността - в кухнята на един обикновен зрител. Така че ще продължим да готвим заедно. На мен ми е много приятно да сме заедно край котлоните, защото той е изключително позитивен човек. 

-Как започнахте да готвите?

-Моята среща с кулинарията дойде естествено. Майка ми ме пускаше да щъкам свободно в кухнята и аз си готвех, каквото исках. Казваше ми: „Отивай, отваряй хладилника и каквото искаш да си взимай”.  И аз го правех, без значение дали правя паста или аламинут. Когато вече станах професионален състезател по културизъм се налагаше да измислям както се казва от нищо нещо, защото тогава бях доста ограничен в продуктите, които мога да ползвам. И съответно, трябваше да креативността ми да се развие много. Тогава започнах да пробвам всякакви комбинации и така създавах собствени авторски рецепти. Опитвам да направя баланс между вкуса и здравословното хранене.

-А какво е семейство ви?

-Имам три сестри. Едната е професионална певица във Франция, вече над 20 години. Стремим се често да се виждаме, но няма как да не ми липсва. Тя през няколко месеца си идва в България. Чуваме се през ден. Замина за Франция, защото пее джаз, а тук за нейната музика няма достатъчно слушатели. Затова взе решение да се развива в чужбина и наистина й се получи много добре, защото пее по най-престижните фестивали. Много се радвам, че успя да се развие, макар и сама в чужда държава.

-А другите ви сестри тук ли живеят?

View post on Instagram
 

-Другите са в България. Те са ме дарили с четири племенника - две момчета и две момичета. Те са доказателството на често повтаряната максима, че семейството е най-важното нещо. Карат ме и аз да се замисля вече за свое семейство.

-Имате една книга, която твърди, че диетата може да бъде вкусна. Подготвяте ли друга?

-Друга книга ще има със сигурност. Тя ще е с доста повече рецепти, с много съвети от лекари, както и мнения на различни готвачи, заедно с коментари на професионални треньори. Искам книгата да насочва хората към здравословния начин на живот. За читателите той просто да се превърне в ежедневие, а не някакво модно залитане. И в същото време искам диетата да бъде удобна за всеки от нас. Уверен съм, че ще бъде полезна за всеки читател.

 

View post on Instagram