Автор
Теодор Муховски

Пролетното равноденствие през 2024: Ето какъв ритуал трябва да направи всяка зодия

Тези ритуали и действия ще донесат късмет на всяка зодия!

Астрологичната Нова година и истинската пролет започват на 20 март. На този ден ще настъпи пролетното равноденствие. Слънцето и Луната ще се срещнат и ще обединят силите си. Астролозите препоръчват през този период да си пожелаете най-съкровеното желание, а небесните светила ще ви помогнат да го осъществите.

Тъй като това е началото на нов период, трябва да почистите добре обкръжението си. Започнете с генерално почистване в дома - изхвърлете всички стари, счупени вещи. Завършете, като преработите мислите, желанията и нагласите си. Запишете ги в личен дневник и помислете внимателно върху всяка фраза.

Ден преди 21 март трябва да извършите ритуал за пречистване. Просто запалете свещи в апартамента или къщата си и ги оставете да горят възможно най-дълго. Огънят помага да се отървете от негативната енергия и също така поддържа топлината в семейството.

Съвети и ритуали за всеки зодиакален знак

Овен

Няколко дни преди и след това правете медитация. Избягвайте конфликтни ситуации. Работете върху вътрешната хармония.

Телец

Напишете трите си желания на лист хартия и ги изгорете. Изхвърлете останалата пепел в почвата, където ще засадите разсада си. Грижете се за мечтите си и ги "отглеждайте".

Близнаци

Купете жълто или бяло цвете в саксия в деня на равноденствието и се грижете за него. То ще бъде символ на любовта ви към самите вас. Външният му вид ще отразява вътрешното ви състояние.



Рак

През тези дни се опитайте да се храните с енергията на слънцето колкото е възможно повече. Събуждайте се с първите лъчи, разхождайте се през деня и се любувайте на залеза. Изпълнявайте йога практика, наречена поздрав към слънцето.

Лъв

Направете палачинки за посрещане на пролетта и ги хапнете с мед. Или пък изпечете кръгла торта с лимони, праскови или ябълка.

Дева

Добавете пролетна енергия в дома си. Купете стръкчета върба, нарциси или зюмбюли. Проветрявайте по-често помещенията.



Везни

Трябва да посрещнете равноденствието в бели или светли дрехи. Това ще бъде символ на готовността ви да започнете нов период. Белият цвят привлича късмета през следващата година.

Скорпион

На 20 март не забравяйте да нахраните птиците. Това може да стане както от прозореца на къщата, така и по време на разходка в парка. Гълъбите са символ на мира и любовта. По този начин ще "нахраните" тази енергия и в семейството ви ще се възцари хармония.

Стрелец

В продължение на няколко дни преди и след равноденствието правете бани с билки и етерични масла. Или си приготвяйте билкови чайове с маточина, лавандула или липа. Енергията на природата ще ви даде допълнителна сила и вътрешен мир.



Козирог

През този ден се препоръчва дълга разходка в парка. Опитайте се да се отпуснете, докато слушате чуруликането на птиците. Ако видите катерица да подскача по клоните, си пожелайте нещо.

Водолей

Направете малко пренареждане в къщата, ако има проблеми, които са "застояли". Новият поглед върху познатите неща ще ви помогне да намерите алтернативно решение. Опитайте се да направите стаята по-просторна и светла.

Риби

Като воден знак, 20 март е подходящ за вас да сте близо до вода. Бихте могли да се разходите покрай морето или реката. Или да посетите басейн, спа процедури. Ще се почувствате като обновен човек, който знае как да цени себе си.

Четете още: 5 лесни трика, с които банята ще ухае омайващо