Младостта и красотата са най-силните оръжия на жените.

От здрави, уверени и енергични, с течение на времето можете да се превърнете в потиснати, изморени хора, които се чувстват по-възрастни, отколкото са.

Не позволявайте на годините да сломят духа ви и не изпадайте в паника с приближаването на всеки следващ рожден ден!

Известен факт е, че както се чувстваме, така и изглеждаме. Макар да е трудно, старайте се да не се ядосвате за някакви дребни неща, защото всичко се отразява върху лицето и организма.

Опитайте се да се усмихвате по-често и по-добре забравете за намръщената физиономия, защото, освен, че ще ви направи да изглеждате по-тъжни и изморени, тя представлява и източник на бръчки.



Подходящата прическа ще ви подмлади поне с няколко години. Ако се спрете на прическа с дължина между брадичката и раменете, ще постигнете по-младежки вид и омекотяване на чертите.

Избягвайте ярки, кафяви или матови червила! Те са още по-неподходящи, ако имате тънки устни. Матовите тонове подчертават краищата и ги карат да изпъкнат. Освен това, часове след нанасянето, тъмните червила се събират по гънките на устните, които с течение на времето стават все повече. По-добре използвайте такива в бледи цветове или балсам за устни.

С времето кожата става все по-суха. Затова използвайте кремове. Пудрата не е особено подходящ избор, защото ще подчертае бръчките.

Стойте изправени! Правилната стойка може да ви помогне да изглеждате с няколко години по-млади. Приемайте тялото си благосклонно! За целта правете редовно физически упражнения като бързо сутрешно ходене, аеробика или йога.

Осигурете си добър нощен сън. Чрез него тялото и мозъкът са отпочинали, а кожата изглежда свежа и подмладена.

Яжте повече тревисти растения със зелен цвят и храни, богати на антиоксиданти – портокали, боровинки и други.