шеф Никола Симеонов

шеф Никола Симеонов

Пиле фрикасе, но мааалко по-така

Пиле фрикасе, но мааалко по-така

Не че и класическото фрикасе е лошо, просто го свързваме с онази брашняна каша, която правят в столовете.

А тук имаме и всички необходими компоненти - картофи на дъното, печен лук в соса и златисто пиле отгоре. Първо нарязваме картофите на шайби и ги нареждаме на дъното. Запържваме леко кожата на пилето, заедно с разполовения лук. Преместваме върху картофите и в същия тиган запържваме малко лук и чесът на ситно в маслото, и накрая прибавяме брашното. Изсипваме виното, сметаната и млякото. Овкусяваме с подправките, слагаме мащерката и изсипваме в тавата. Печем на 180 градуса, за около 40 минути.

6 горни пилешки бутчета

6 картофа

4 глави лук

50г масло

3сл брашно

500мл прясно мляко

1чч сметана

1чч бяло вино

4 скилидки чесън

6 стръка мащерка

Индийско орехче

Черен пипер

Сол