шеф Севда Димитрова

шеф Севда Димитрова

Как лесно да приготвим сочно месо с помощта на термосонда

Здравейте, аз съм Севда Димитрова и днес в Мастърхакс, ще ви покажа как най-лесно да приготвим сочно месо, с помощта на термо сонда.

Всички добре знаем, че различните видове меса, се приготвят за различно време и на различна температура. Спрямо нашите предпочитания, можем да ги приготвим алангле, добре изпечени или средно изпечени.

Днес ще ви приготвя пуешко месо, което ще бъде сочно и подходящо както за топло ястие, така и за студени сандвичи, винаги безотказно, с помощта на термо сонда.

Първото, което ще направим е да овкусим месото със сол, черен пипер, любими свежи подправки, малко чесън. След което го запечатваме добре на тиган с висока температура и го изпращаме във фурната с термо сондата, да се готви.

Индукционният котлон помага бързо и ефективно, да запечатаме месото. Сега е време да сложим нашата термо сонда и да оставим месото да се довърши във фурната. Най-лесно можем да контролираме температурата, на която да приготвяме месото е чрез термометър, но когато имаме фурна, която има термо сонда, това не ни се налага.

Важно е термо сондата да бъде поставена правилно – във сърцевината на месото. Сега ни остава да я включим към фурната. Фурната AEG ще ни каже сама, когато месото е готово. А ние имаме цялото свободно време на света, за да прекараме време с любимите хора или да пием по чаша вино.

След като фурната ни сигнализира, че месото е готово, трябва да го оставим да си почине. След това можем да преминем към приготвянето на желаната от нас гарнитура и да го сервираме.

Виждаме, че месото се реже изключително лесно и че изглежда много сочно. Именно това е резултатът, който свършихме. С термо сондата никога не можете да сгрешите.