шеф Севда Димитрова
Шоколадов мус, как да го приготвим перфектно с помощта на безжичен сензор
Днес в Мастърхакс ще си приготвим едно сладко изкушение. Тази рецепта ще си приготвим с помощта на безжичен сензор за индукционен плот AEG.
Сладкарството е онази част от кулинарията, която изисква много търпение, знание и умения. Но днес ще приготвим нещо изключително лесно – шоколадов мус.
Започваме с нагряването на сметаната и млякото като търсим почти точката на кипене, а за да не изпуснем точния момент, в който да го свалим ще използваме именно сензора.
Нашата смес почти достигна точката на кипене и сега следва да темперираме яйцата с нея. След това връщаме сместо отново на индукционния котлон и отново използваме функцията – сензор за храна. Това, което ни интерсува е сместа да достигне 69 градуса.
Оставяме сместа да се охлади и през това време си избиваме сметаната до меки връхчета.
Нашият мус е готов, а за повече цвят и настроение можем да гарнираме с плодове и сметана. С това приключва днешния Мастърхак, за който използвахме безжичен сензор на индукционен плот AEG.