шеф Никола Симеонов
Как да си направим перфектния традиционен френски омлет
Днес ще ви издам тайната на перфектния френски омлет. Да си направиш такъв изобщо не е лесна задача.
Дори във френските ресторанти, за да разберат на какво ниво е готвачът, го карат да приготви омлет.
Аз имам няколко съвета, с които съвсем спокойно можете да го направите и вкъщи.
Първо е важно да разбиете яйцата със солта и да ги сложите в не много горещ тиган. След това разбърквайте леко, все едно приготвяте бъркани яйца.
Когато сместа започне да се втвърдява, аз включвам power boost функцията, за да хване лека коричка отвън. Тази функция позволява на котлона да работи с до 50% повече мощност.
След това започвам да навивам и прибавям маслото, за да покафенее. Напоследък електроуредите имат функцията да показват енергийния си разход, което е много полезно и актуално.