Всяка жена иска да изглежда по-слаба, но обикновено това значи да свалим няколко килограма с диети и упражнения.

Междувременно можем да създадем илюзията за стройна слаба фигура с няколко лесни трика.

Ето четири съвета как да удължим силуета си и да изглеждаме по-слаби без да свалим и килограм.



По-добра стойка

Когато сме отпуснати и прегърбени, дори най-плоския корем изглежда увиснал. Не е нужно да вървите като войник, но се опитвайте да стоите изправени и с рамена назад. Това удължава силуета и прикрива излишните килограми.

Прибавете височина

Не е нужно да си купувате обувки с 10-сантиметрови токчета, но обувките и ботушите с умерено висок ток прибавят няколко сантиметра височина към фигурата – а колкото по-високи изглеждаме, създаваме впечатлението, че сме и по-слаби.

Привлечете погледа нагоре

Ако не искате хората да се фокусират върху талията или бедрата ви, облечете се така, че да привлечете вниманието към горната част от тялото си. Носете блузи с интересни деколтета и избирайте десени, които подчертават всичко над талията.

Добавете аксесоари като висящи обеци и цветни колиета, които да карат околните да гледат само красивото ви лице, съветват от zdrava.bg.

Избягвайте широките дрехи

Може да си мислите, че роклята тип балон или торбестата пола скриват излишните килограми, но е по-добре да носите дрехи, които прилепват повече към тялото, за да не създавате впечатлението, че сте по-голяма, отколкото в действителност.

Твърде широките дрехи правят силуета по-голям, защото никой не вижда какво има под тях.

В крайна сметка вместо по-високи и слаби изглеждаме безформени. Затова се обличайте в собствения си размер дрехи и не крийте формите си.