Автор
Ива Петрова

Вълшебство от ябълки: Изкушаващият щрудел, който ще си приготвяте отново и отново

Загубете се в аромата на пресни ябълки, забъркани в сладки стафиди, обвити в нежни кори за щрудел. Този ябълков щрудел е като пътешествие към вкусни спомени от детството и непреходни удоволствия, които ще ви потопят в един истински гурме свят от карамелени нотки и сладки емоции. Пригответе го с любов и се насладете на миговете щастие, които този шеметен сладкиш ще достави на небцето и душата ви.

Продукти:

4 ябълки (нарязани на тънки филийки)
100 г стафиди
50 г захар
1 ч.л. канела
50 г разтопено краве масло
6 листа кори за щрудел
пудра захар за поръсване (по желание)

Приготвяне:

Загрейте фурната на 180 градуса.

В голяма купа смесете нарязаните ябълки, стафидите, захарта и канелата. Разбъркайте добре, за да се смесят всички съставки.

Разтеглете първия лист от корите за щрудел и го поставете в голяма тава или на работна повърхност, след което го намажете с разтопеното масло.

Поставете втория лист от корите за щрудел върху първия и го намажете с масло. Продължете този процес, докато имате 3-4 листа, наредени един върху друг и намазани с масло.

Разпределете ябълковата смес върху последния лист от корите за щрудел, като равномерно я разпределите върху цялата повърхност.

Започнете да навивате корите за щрудел от единия край към другия в тясна рулообразна форма.

Поставете щрудела в голяма тава, предварително намазана с малко масло и го печете в предварително загрята фурна за около 30-35 минути или докато стане златисто-кафяв.

Извадете щрудела от фурната и го оставете да изстине няколко минути. Нарежете го на парчета и сервирайте топъл или студен.

По желание, поръсете ябълковия щрудел с пудра захар преди сервиране.

Да ви е сладко!

Четете още: С вкус на щастие: Рецепта за изискан пай със свежи череши