Автор
Антония Дамянова

Драматичните записки на една херцогиня: Меган Маркъл ще си оправя сметките с кралицата, ще използва тайния си дневник

Меган Маркъл стресна британската кралска фамилия с разкритието, че си е водела дневник, в който ежедневно е описвала неволите си по време на живота си в двореца, преди тя и принц Хари да се откажат от кралските си привилегии и да се преместят да живеят в САЩ.

„След това разкритие членовете на кралското семейство са на нокти заради опасения, че дневникът може да бъде публикуван като мемоарна книга, изкарваща на показ още неизвестни и нелицеприятни дворцови тайни“, пише Daily mail.

Херцогинята на Съсекс, която днес живее със семейството си в Калифорния, разкрива в интервю пред списание The Cut, че е събирала „лични вещи“ от двореца Фрогмор през юни, когато случайно попаднала на дневника.

„Връщаш се, отваряш чекмеджета и си казваш, Боже мой, това ли съм писала в дневника си, докато съм била там?“, споделя тя.



„Тя имаше достатъчно време в кралското семейство, за да научи тайни отпреди няколко десетилетия, които биха могли да причинят неудобство и болка на кралицата и нейното семейство, но от които самата Меган може да извлече огромна финансова полза, коментира Маргарет Холдър – кралски експерт и автор на книгата „Даяна: Грижовната принцеса“.

Източник, близък до принц Хари, за когото вече е известно, че издава собствена книга в края на тази година, също коментира казуса. „Ще бъда много изненадан, ако Меган не напише книга“, отбелязва той пред „Сън“

„На Хари и Меган им беше препоръчано да игнорират социалните медии и вестниците, но въпреки това все се намираше някой от персонала, който да им каже нещо от типа на: „Прочетох неприятни неща в медиите, много съжалявам“. Меган е записвала всичко в дневника си като застрахователна полица“, добавя друг вътрешен човек.

„Напълно обяснимо е новината за дневника на Меган да уплаши обитателите на Бъкингам, тъй като записките, ако видят бял свят, могат действително да се окажат бомба със закъснител“, заключава източникът.



Пред есенния моден брой на The Cut – част от списание New York, Меган споделя още, че тя и Хари са "щастливи", че са напуснали Великобритания, тъй като там постоянно им било повтаряно, че "разстройвали динамиката на йерархията само заради съществуването си".

Тя хвърли още една поредица от „бомби на истината“ в последния към момента епизод на своя подкаст „Архетипи“. В него тя споделя, че за първи път е била третирана като „черна жена“ на английска земя, още когато е започнала да излиза с херцога, както и че, след като влязла в кралския двор като съпруга на принц Хари, отношението към нея никак не се променило.

Смята се, че двойката, която ще се завърне в Обединеното кралство следващата седмица, ще прекара по-голямата част от времето си във вилата си в Уиндзор – Фрогмор – също, както през юни, когато херцозите се върнаха в Англия за юбилейните тържества в чест на кралицата.

Маргарет Холдър твърди, че ако Меган издаде мемоари от живота си с кралското семейство, те ще надминат по интерес най-скандалната досега книга „Даяна: Истинската ѝ история“ на Андрю Мортън, в която се разкриват разтърсващи подробности от брачния живот на принцесата на Уелс с принц Чарлз.

„Разкритието, че Меган е преоткрила това, което пише в дневника си във Фрогмор Котидж, със сигурност ще предизвика безпокойство сред кралските особи“, посочва Холдър.

„Една книга, написана от Меган, в която тя описва от първо лице емоциите и преживяванията си в дома на кралското семейство, е чудесна възможност за уреждане на сметки между нея и определени членове на високопоставената фамилия, назоваване на онези, които са я обидили и отвръщане на удар на система, която тя не разбираше и не желаеше да разбере“, отбелязва още Маргарет.

На въпрос на интервюиращия Алисън Дейвис „Защо досега Меган не е разкрила подробности от живота си като кралска особа в Англия, тя отговаря така: „Мога да говоря за всичките си преживявания в двореца имам избор и да не го правя. Засега съм избрала второто. Все още се лекувам от преживяното“.

Интервюто беше публикувано, след като се твърдеше, че Хари и Меган няма да се видят с кралицата в Балморал, когато посетят Великобритания следващата седмица на фона на продължаващ спор за сигурността и само дни след като Меган използва новия си подкаст в Spotify, за да се оплаче, че трябва да продължи ангажиментите си покрай кралското турне в Южна Африка, дни след избухналия пожар в спалнята на Арчи.



Внукът на Нелсън Мандела също разкритикува Меган Маркъл. Повод за негодуванието му бе изказване на херцогинята, че бракът ѝ с принц Хари предизвикал невиждани сцени на радост в Южна Африка, съпоставими само с освобождаването на легендарния борец срещу апартейда след 27 години в затвора. "Невъзможно е да бъде направено сравнение между двете неща", отсече Звеливелиле Мандела.

Четете още: Хари е в паника, че е загубил баща си