Последни новини: Денди е в критично състояние, почти няма надежда

Любомир Милчев - Денди е в кома в Окръжна болница след жесток побой, случил се на 17-и февруари. Популярният светски хроникьор е станал жертва на брутални удари в главата, твърди се, че мястото на събитието е бил апартаментът му, но кой е извършителят и каква е причината все още не са известни. До момента информацията по случая е оскъдна, МВР и прокуратура водят разследване.

Тази сутрина получихме последни тревожни новини около състоянието на Денди. Говорителят на Окръжна болница, Антон Луков, даде интервю пред Нова телевизия с последни сведения, като стана ясно, че шансовете на Милчев да оживее не са големи. Луков коментира и призивите в социалните мрежи за даряване на кръв и обясни, че такива действия не са необходими, тъй като подобен вид операции, каквато е извършена на Денди, не изискват много кръв. Освен това, лечебното заведение разполага със запаси и хроникьорът получава достатъчно лекарства и не е необходимо даряване на кръв.

Говорителят на болницата съобщи, че Денди е бил приет още в същия ден на побоя с тежка черепно-мозъчна травма и спешно е претърпял операция.

Говори се, че не става дума за насилие, а за опит за убийство, тъй като ударите са изцяло в областта на главата и са били брутални. По тялото почти няма следи от насилие. В момента Денди е в медикаментозна кома и не е буден от четвъртък насам.

„За съжаление, шансовете да се пребори за живота си не са големи, той не е идвал в съзнание. Бит е брутално в главата. Има фрактури на черепа. Не става въпрос просто за удар”, съобщиха още от болницата.

Четете още: Учени: На прага сме на нова по-опасна пандемия - заплаха за човечеството