Къщи от бъдещето: Bahia

12 април 2011 | 18:22
28103
4
4

Къща с плъзгащи се стени от дървени панели във формата на решетка може и да ви звучи неприемливо за България, но в гореща и влажна Бразилия е истинска благодат.

Къщата Bahia е проект на бразилското студио MK27 и вече е нпълно готова за живеене. Намира се в Салвадор и е екологична: построена е изцяло с традиционни местни материали и техники – дървени тавани и подове, специална кал за изолация на покрива и т.н.

Цялата конструкция се върти около вътрешен двор, запазвайки естествената вентилация във всички помещения. Така, дори когато навън е особено горещо, вътрешността остава прохладна.

Архитектите са строили без прецизни измервания, използвайки само стара технология за строеж. В обзавеждането няма модерни джа-джи и съоръжения, а идеята е връзката с природата никога да не се губи за сметка на постиженията на съвременната цивилизация.

Пространството е добре организирано и уютно, давайки възможност за спокойствие и релаксация.

Стените на къщата, които представляват специални решетъчни панели, всъщност не позволяват да се нарушава интимността отвъртре – те пропускат въздуха свободно, но не и любопитните погледи.

В двора има и басейн по продължението на едната стена, който допълнително носи прохлада в тропическия пек.

Още по темата

Коментари

4 р.к.
  10 април 2011 | 21:54 отговор
 

уникално спокоиствие излъчват снимките... представям си на живо какво е ...супер

 
3
  20 март 2011 | 19:59 отговор
 

K R A S O T A !!!!

 
2 Николова
  25 юни 2010 | 09:04 отговор
 

Усетих жегата, прохладния ветрец, а с тези вечерни снимки такива мисли за купони ви дойдоха.Има настроение в тази къща.

 
1 Slava
  14 април 2010 | 12:50 отговор
 

Ku6tata e unikalna , a ideqta za vruzkata s prirodata trqbva spe6no da se priloji i v Bulgaria , za6toto imame neveroqtno krasiva i raznoobrazna priroda !!!!

 

Добави Коментар

Най-четени