Автор
Woman.bg

Мъничко, простичко и стилно - апартамент в Кейп Таун

Случва се да попаднеш в плен на най-неочаквани неща, простички неща, които във всеки друг случай би подминал с пренебрежение.

Именно това сполетява и млада дама на име Илма Рукс и нейния годеник, които след неделен излет с колела се натъкват на малък апартамент в Кейп Таун. И до днес не могат да си обяснят защо в онзи късен следобед решават да слязат от колелата и да посетят малък апартамент, от чийто балкон висял трансперант с координати на собственика, който го продава.

Набързо се свързали по телефона с продавача и до половин час вече разглеждали запустелия и невзрачен апартамент. Из него се носела някаква тиха и уютна магия, която пленила двойката и не след дълго било взето решение, че този малък апартамент трябва да се превърне в новия им дом.

Илма веднага се захванала с обзавеждането му, като твърди, че целта ѝ е била по-скоро освежаване и декориране в непретенциозен стил, отколкото подлагане на дома на пълна бляскава промяна.

Резултатът е приказен. Простичък дизайн, небрежно декориране, много светлина, състарени мебели, винтидж съкровища и една малка, скрита и необзаведена стая, пазена за деня, в който Илма ще се захване да претворява покоите на бебето си.

Младата интериорна дизайнерка споделя още, че ако не съществуваха големите разпродажби на стари мебели, ароматните свещи и добре запазените вещи от дома на баба ѝ, никога нямаше да превърне този апартамент в своя малка крепост.