Автор
Кристина Кирова

Приказка без край: Животът на Кейт Мидълтън, която днес става на 42 г.

Днешният ден е специален, защото преди 42 години се ражда прелестната Кейт. Нека ви разкажем нейната приказка...

Имало едно време едно синеоко чаровно момиче, родило се на 9 януари 1982 г. в Рединг, Англия. Нейното име е Катрин Елизабет Мидълтън и един ден целият свят ще я гледа с възхита, защото ще срещне принца на бял кон. И да - той ще е истински принц. Тя има и сестра на име Филипа и по-малък брат на име Джеймс.

Катрин, която всички по-късно ще наричат просто Кейт, израства в работническо семейство от средната класа. Баща ѝ е диспечер, а майка ѝ красива стюардеса. Малката Мидълтън живее в спокойна и щастлива среда, тъй като през 1987 г. родителите й създават фирма за кетъринг. След време Кейт започва да им помага и често е част от най-хубавите партита, а бизнесът достига главозамайващ успех и семейство Мидълтън се превръщат в мултимилионери.

Кейт е типичен представител на зодия Козирог – амбициозна, оправна, влюбена в хубавия живот и готова на всичко в името на успеха. Още от малка тя взима всички изпити с отличен и е прилежна в образованието.

Бъдещата принцеса е активно момиче. Практикува всички спортове, типични за една усърдна ученичка и студентка – тенис, хокей на трева, плуване и др.

Животът ѝ е щастлив, но някак твърде обикновен за такова изключително момиче. Но един ден...

Годината е 2001-ва, а вече порасналата Катрин е студентка в престижния университет Сейнт Андрюс, намиращ се във Файф. Там любознателната чаровница изучава История на изкуството. Всъщност, това е решаващият момент в живота й, защото се запознава със самия принц Уилям, който по това време учи за магистър. Любовта им е красива и последователна. Те споделят общи занятия в университета и с времето стават приятели, без дори да подозират, че един ден ще бъдат нещо много повече. В този момент обаче сърцето на Кейт е заето от друг техен състудент.

Една вечер през далечната 2002 г. тя и Уилям се засичат на благотворително събитие. Кейт била облякла новата си красива рокля, която накарала принца да погледне с различни очи на Мидълтън. Тогава той е крайно привлечен и решава да направи първата крачка към нея. Първоначално Кейт отказва да се поддаде на чара на кралския наследник, но ако нещо е писано да се случи, рано или късно то се случва. И така любовта помежду им пламва в края на 2002-ра. Цели 2 години двамата успяват да прикрият връзката си, но през 2004 г. папараците успяват да ги изловят заедно на ски почивка. Интересът на медиите към Кейт нараства бързо и сигурно, като пикът все още не е спаднал.

Уилям и Мидълтън завършват университета през 2005-а г. и приказката им продължава. Междувременно светът започва да се интересува все повече от личността на Катрин, а папараците навлизат до такава степен в личното й пространство, че през 2006 г. тя получава 24-часова охрана от кралското семейство.

Но въпреки че по всичко личи, че тя ще е бъдещата снаха на кралица Елизабет II, Кейт не спира да бъде земно момиче, което се стреми към хубав живот, изкарвайки сама парите си. Истинска принцеса за пример, нали? Тя започва да си търси работа, която всъщност ще бъде втората й, тъй като по това време все още се труди във фирмата за кетъринг на родителите си. След като напуска, постъпва на отговорна длъжност в един от скъпите магазини за мода в Лондон. В този момент Кейт е на крачка от годеж с принц Уилям и заради папараците, които не спирали да се навъртат около входа на магазина, на нея често ѝ се налага да се крие. Тя се доказва като добро и трудолюбиво момиче, което обаче го грози съкрушителна раздяла.

През пролетта на 2007 г. Кейт и Уилям слагат край на връзката си – събитие, което доказва колко динамична е тяхната любов. Тогава принцът къса с нея по телефона, докато тя е на работа. Думите му били: „Не мога... Няма да се получи. Не е честно спрямо теб.“
 

Но макар и разделени, Кейт и Уилям не спират да се чуват и не след толкова дълго се събират официално.

На 16-и ноември 2010 г. те обявяват годежа си, а на ръката на Катрин заблестява годежния пръстен на принцеса Даяна.

Големият ден, в който Кейт завинаги се превръща в принцеса е 29-и април 2011 г. Това е и първият път, в който светът вижда сестра ѝ Пипа за първи път. Тя става известна като красивата дама, която държи воала на булката. От този ден нататък Кейт Мидълтън е херцогиня на Кеймбридж.

Освен красавица за пример, тя е и чудесна майка. Кейт ражда три деца – принцеса Шарлот (2015), принц Джордж (2012) и принц Луи (2018).

Всяка поява на херцогинята се превръща в празник и тя е един от образците за достойни и стилни жени. И приказката продължава...

Честит рожден ден, Кейт!