Най-красивите места на планетата (I част)

12 юни 2012 | 16:58
38712
12
12

Мачу Покчу, Перу

Запазилият се до наши дни древен град, разположен на надморска височина 2450 метра по право се смята за едно от най-красивите места на планетата и често оглавява списъците на новите чудеса на света.

Мачу Покчу бива наричан „небесния град“ заради мъглата, която пада по стръмнините под него. Заради огромния наплив от туристи ЮНЕСКО изисква броят на посетителите да се ограничи до 800 на ден.

Как да стигнете: Най-близкото селище е перуанският град Куско. Оттам до стария град в планината редовно вървят влакове.

Водопадите Игуасу, Аржентина-Бразилия

Уникалната система от водопади на река Игуасу, разположена точно на границата между Аржентина и Бразилия, е включена в списъка на Световното наследство на ЮНЕСКО и миналата година беше призната за едно от седемте природни чудеса на света.

Според местната легенда бог Мбоя искал да се ожени за красива аборигенка на име Наипу, но тя избягала с любимия си с кану. Разгневеният бог разрязал реката, създавайки водопадите, в които влюбените да са обречени на вечно падане. Мястото ежегодно се посещава от около 2 млн. туристи, най-хубавата гледка е от висящия мост.

Как да стигнете: Най-близкото селище е градчето Фоз До Игуасу, докъдето можете да стигнете от Рио Де Жанейро (1200 кмV или Буенос Айрес (1100 км.).

Варанаси, Индия

Един от най-старите градове в света и неоспорвано най-старият град в Индия. Разположен е в североизточната част на страната в долината на Ганга. За местните има същото значение като Ватикана за католиците.

Това е свещен град за будистите и джайнистите и ежегодно привлича хиляди поклонници. Смята се, че крайбрежието на Варанаси със слизащите към водата стълби (гхати) е най-святото място за религиозно измиване. За обикновените туристи пък Варанаси е просто крайно интересна дестинация с мистична атмосфера.

Как да стигнете: С влак или самолет от Делхи, Мумбай и други индийски градове. Влакът от Делхи стига до Варанаси за половин ден.

Гранд каньон, САЩ

Най-дълбокият каньон в света се намира на Колорадското плато в американския щат Аризона. Прорязан е от речни води през варовикови, пясъчни и слюдени скали. Дължината на каньона е 446 км., благодарение на което гледката е прекрасна.

Най-голяма естетична наслада ще получите при гледане от наблюдателната площадка с прозрачен купол Skywalk, построена преди пет години. Дълбочината на пропастта под стъкления мост е цели 1200 метра. Ужасяващо, но и запомнящо се за цял живот!

Как да стигнете: От Лас Вегас до наблюдателната площадка ще пътувате около 2 часа с кола.

Езерото Луиз, Канада

Ледниковото езеро Луиз, прочуло се с невероятния си небесносин цвят е перлата на известния канадски национален парк Банф в южната част на Скалистите планини. Необичайната си окраска водата дължи на отмитите от потоците скални частици, дошли чак от ледниците. Край езерото Луиз има редица по-малки езера, планински пътеки и водопади, които ежегодно привличат романтиците от цял свят.

Как да стигнете: Най-лесно е да стигнете от Калгари – пътуването с кола или автобус ще ви отнеме само 3 часа.

Ангкор, Камбоджа

Древният град-храм Ангкор, построен през ІХ-ХV век в джунглата и „рекламиран“ от Анджелина Джоли в „Лара Крофт“ се разгръща на протежение от около 24 км. и се намира на около 5 часа път с кола от столицата на Камбоджа Пномпеня.

Във връзка с постоянно засилващия се наплив от туристи местните власти са построили наблизо удобно междунеродно летище. Храмовете на Ангкора са построени без употребата на цимент или други свързващи материали.

Как да стигнете: Със самолет или автобус от Пномпеня.

Очаквайте продължение...

Още по темата

Коментари

12
  19 май 2014 | 21:01 отговор
 

Мачу Пикчу! Мачу Покчу не съществува!

 
11 Stoinova
  05 март 2014 | 00:50 отговор
 

Ex htastlivisa tezi deto sa imali vazmojnost da posetiat tezi mesta,dano iaz gi vidq

 
10 Мария Камбурова
  21 ноември 2013 | 17:56 отговор
 

ЯКООО

 
9 sonia oreshkova
  29 май 2013 | 12:48 отговор
 

naistina e mnogo krasivo.

 
8 Jeffrey
  08 април 2013 | 18:07 отговор
 

Shiver me timrbes, them's some great information.

 
7 мая
  09 февруари 2013 | 19:39 отговор
 

тези снимки са уникални супер са браво

 
6 Маргарита Цонева
  28 януари 2013 | 14:22 отговор
 

Харесвам много най-красивите места на света

 
5 Маргарита Цонева
  28 януари 2013 | 14:22 отговор
 

Харесвам много най-красивите места на света

 
4 az
  10 януари 2013 | 10:33 отговор
 

Много правописни грешки , Игуасу не е само в Бразилия и Аржентина , а последната снимка не е от Варанаси , а от Амбър Форт...

 
3
  15 ноември 2012 | 16:07 отговор
 

невероятна красота

 

Добави Коментар