Автор
Антония Дамянова

Как да привлечете пари в дома си с най-обикновена метла

Има вярвания, които се предават от поколение на поколение. Така се формират суеверията. Като например това, че разсипването на сол е знак за беда, а ако черна котка пресече пътя, денят може да е неуспешен.

Но повечето от поверията са свързани с дома и домакинството. Така например много хора поддърта хармония в дома, вярвайки, че това пренарежда енергийните потоци така, че да бъдат привлечени материалните блага. Други пък оставят в североизточния ъгъл купичка с ориз и монети също с цел забогатяване.

Но знаете ли, че има поверия, свързани с метлата? С помощта на това малко средство за измитане на мърсотията се оказва, че можете да привлечете пари в къщата. Как точно може да се случи това:

Сменяйте редовно и поставяйте по специален начин

За да придобие вълшебното свойство да привлича имане в дома, метлата трябва редовно да се подменя с нова. Купувайте такава поне веднъж в годината. След всяко измитане е добре метлата да бъде щателно почиствана от всякаква полепнала мръсотия по нея. Най-добре е да поставите метлата с дръжката надолу и широкия край нагоре. Тогава в дома винаги ще има богатство и просперитет.

Съхранение на метлата

Важно е да знаете още, че метла трябва да се съхранява в кухнята, а не в банята или тоалетната. Старите метли не трябва да се оставят у дома. По-добре е да ги изхвърлите веднага, ако още ги кътате някъде из ъглите на дома. Това също е важно, защото съхранението на две метли у дома е лоша поличба. Вярва се, че те ще разпръснат богатството и то ще изтече извън дома. Това ще доведе стопаните му до материални загуби и обедняване.

Метете от прага до центъра на стаята

Оказва се, че има значение не само къде да съхраняваме метлата, но и как да метем. Обикновено всички го правят по един и същи начин - от единия край на стаята до другия, изхвърляйки боклука през вратата. Но ако искате да привлечете пари в дома, трябва да знаете, че това е неправилният начин. Правилният начин е да метете от изхода към центъра на дома или от външните краища към средата на стаята.



Сватбена поличба с метла за ботаство и просперитет

Този знак не трябва да се наблюдава толкова често, защото сватба не се случва всеки ден. И така, смята се, че за да се привлече просперитета и благоденствието в младото семейство, трябва да се извърши необичаен ритуал. Според него гостите трябва да хвърлят монети на пода. След това булката трябва да ги помете с метла и лопатка, след което да ги постави в буркан и там да ги съхранява у дома на видно място. Тогава семейството няма да знае финансови затруднения.

Разбира се, днес малко хора използват метла. Повечето от нас разчитат на прахосмукачка, а в някои домове вече дори и на... роботи, които ще почистят пода вместотях. Въпреки това, ако все още имате метла вкъщи, имайте едно наум и се възползвайте от горните магически техники. Със сигурност ще извлечете полза от тях, уверяват старите хора.

Четете още: Привличат лош късмет: 5 растения, които не бива да засаждате в имота си