Белите мебели се радват на неотслабваща популярност. С течение на времето обаче те губят блясъка си и всички нечистотии се виждат по тях дори от разстояние. В такава ситуация на помощ идва оцетът, който е идеален за почистване на цялата къща. Как да почистите най-ефективно белите мебели с него?

Много хора харесват и предпочитат белите мебели. Обикновено ти ги избират за кухнята, но се срещат и в другите помещения, като спалните или баните. Класическият интериорен дизайн несъмнено е популярен, но с течение на времето може да се забележат някои недостатъци на тези мебели.



Те трудно се поддържат чисти, защото при почти всяко докосване се оставя следа. Петната си личат дори от разстояние.

Оказва се, че ако искате да се отървете от мръсотията и мебелите ви да заблестят, не е нужно веднага да тичате до магазина за препарати. Оцетът може да реши всички проблеми. Просто добавете една супена лъжица оцет към половин литър вода и разбъркайте сместа. В така приготвения разтвор накиснете кърпа и избършете с нея белите мебели. Благодарение на това дори и най-досадните петна ще изчезнат.



Използването на оцет у дома

Оцетът има много приложения. Използва се основно за приготвяне на туршии и консервиране на зеленчуци, но не само за това. Той също е чудесен и за почистване на други предмети у дома.

Оцетът има антибактериални свойства, така че често се използва за избърсване на различни видове повърхности у дома, като кухненски плотове и за почистване на дъската за рязане.



Той действа добре при почистване на прозорци, хладилник, електрическа кана и микровълнова печка, а също така е в състояние да премахне утайката от душ кабината. Много хора го използват за почистване на тръби, почистване на фуги, премахване на неприятни миризми и премахване на плодови мушици.

Оцетът може да се използва по много начини. Благодарение на него се отстраняват трудни петна, варовик, утайка и ивици. Неговите предимства включват и цената. Струва само няколко левчета, така че е много по-евтин от повечето почистващи продукти.

Четете още: Да спим голи е полезно, но не и за някои жени