Между наднорменото тегло и депресията има връзка

09 февруари 2012 | 11:43
4957
2
2

При жените на средна възраст съществува връзка между наднорменото тегло и депресията, твърдят американски учени, които са анализирали информация за ръста, теглото, храната и физическата активност на 4641 жени.

Резултатите, цитирани от Ройтерс, показват, че жените, страдащи от депресия, 2 пъти по-често страдат и от наднормено тегло (индекс на телесна маса над 30), а страдащите от наднормено тегло са подложени 2 пъти по-често на някакво депресивно състояние. Връзката между наднорменото тегло и депресията остава непроменена дори при отчитането на такива фактори като семейно положение, образование, пушене и използване на антидепресанти.

“Депресията и наднорменото тегло са тясно свързани и се подхранват взаимно”, смята д-р Грегъри Саймън - ръководител на изследването.

  

Според него напълняването води до усещане за потиснатост, а в такова състояние човек много трудно може да предприеме някакви мерки с цел отслабване. Хората, страдащи от своята пълнота, са с понижено чувство за собствено достойнство.

Ученият съветва всички, които са с тегло над нормата, да открият начин да повишат своята самооценка, защото това ще им помогне в последствие и да отслабнат, пишат от zdrave.bg

(платено съобщение)

Още по темата

Коментари

2 Ari
  18 юли 2012 | 22:12 отговор
 

I really wish there were more aritlecs like this on the web.

 
1 Sofia
  18 юли 2012 | 13:54 отговор
 

That's the perfect insight in a trehad like this.

 

Добави Коментар

Най-четени