Меган и Хари се завръщат във Великобритания след смъртта на принц Филип?

Днес от този свят си отиде обичаният съпруг на кралица Елизабет Втора – принц Филип. Херцогът на Единбург е издъхнал тази сутрин в замъка Уиндзор, а за Нейно Величество остава единствено някак да продължи живота си без мъжа, който бе нейната опора, скалата която я държеше и в най-тежките моменти, нейната първа и единствена любов и мъжът, с когото сподели повече 7 десетилетия.

Принц Филип беше тихата сянка на кралица Елизабет, но живя един не само дълъг, но и изключително достоен живот като един от най-обичаните членове на британското кралско семейство. Преди броени минути „Дейли Мейл“ съобщи, че от тази сутрин е започнал 8-дневния траур на кралицата, а покойният ѝ съпруг предстои да бъде кремиран в градината Фрогмор при замъка Уиндзор. Все още не е известно точно кога ще бъде отслужена официалната церемония по погребването на принц Филип, но ще се състои в тесен семеен кръг заради пандемията от коронавирус. Очаква се всички членове на фамилията да изпратят херцога на Единбург по последния му земен път.



Преди броени минути беше съобщена новината и че принц Хари ще се завърне във Великобритания, за да се сбогува дядо си. Това ще се случи само няколко седмици, след като кралският наследник и съпругата му Меган дадоха интервюто пред Опра Уинфри, което предизвика невиждан смут в цял свят и най-вече във фамилията. Припомняме ви, че в онзи момент Филип беше в болница след тежка сърдечна операция. Дори телевизията бе готова да не излъчи интервюто на Меган и Хари, ако състоянието на принца се беше влошило.

Сега обаче остава въпросът – дали херцогът на Съсекс ще се прибере сам във Великобритания, или любимата му ще го съпроводи и подкрепи в този така тежък за него момент?



В момента Меган носи в утробата си второто им дете и предстои да роди през лятото, но все още не е известно точно кога. Заради напредналата бременност, се предполага, че може би актрисата ще предпочете да остане в САЩ, но извънредната ситуация може да доведе и до друго решение. Едно обаче е сигурно – Хари ще направи всичко по силите си, за да види дядо си за последно и да подкрепи останалата част от семейството си.

Принц Филип щеше да навърши точно 100 г. след 2 месеца, а кралските експерти не бяха убедени дали Хари щеше да се завърне в Англия за празника. Те обаче споделиха, че той е планирал да долети от САЩ по повод откриването на статуя на майка му, принцеса Даяна, на 1-ви юли, когато се навършват и 60 години от рождението ѝ.

Четете още: Ужас! Ето защо полицията влиза в дома на Хари и Меган девет пъти