Автор
Ева Григорова

Нагласен ли беше шамарът на Уил Смит?

Втори ден милиони хора по света продължават да обсъждат шамара, който Уил Смит заби на Крис Рок по време на живото излъчване на тазгодишните “Оскари”.

Постъпката му бе провокирана от шега на комедианта, отправена към съпругата на Смит - Джейда, която страда от алопеция. Обществото отново се раздели на две - някои смятат, че действията на Уил са напълно оправдани, а други са на мнение, че насилието никога не е правилното решение.



Ричард Уилямс - бащата на тенис легендите Серина и Винъс, за чиято роля Смит получи първия си “Оскар”, изрази мнение, че “не би опростил никаква форма на насилие, освен ако е за самозащита”. Водещият Хауърд Стърн пък сравни Смит с Доналд Тръмп - вмятайки, че и двамата са богаташи, които не търпят никакви последствия за своите действия.

Появиха се и други две любопитни новини - че това не е първият път, в който Уил Смит удря някого на обществено място и че Крис Рок не за първи път се шегува с Джейда.

През 2012 г. Уил удари през лицето украинския шегобиец Виталий Седюк, който присъстваше като журналист на премиерата на филма “Мъже в черно 3” в Москва. Виталий се опита да целуне Смит, който му отвърна с пошляпване и въпрос: “какъв по дяволите ти е проблемът, човече?”.

През 2016-а година пък Крис Рок също се е пошегува с Джейда Пинкет по време на “Оскарите”. По това време съпругата на Уил Смит не присъства на церемонията, защото решава да я бойкотира, тъй като всички номиниране са бели.

“Джейда каза, че няма да дойде. Помислих си: “Тя няма ли тв шоу?. Това Джейда да бойкотира Оскарите е все едно аз да бойкотирам бикините на Риана. Просто не бях поканен” - гласеше тогава шегата на Крис Рок. В рамките на същата церемония комедиантът се шегува и със самия Уил, който не получи номинация за ролята си във филма “Шампионът” (Concussion). “Уил не беше номиниран за “Шампионът”. Разбирам. Ядосал се е. Не е честно, че Уил беше толкова добър и не беше номиниран. Прави сте. Не е честно още, че Уил получи 20 милиона долара за „Този див, див запад“ ( Wild Wild West).

В интернет пространството веднага се появиха и коментари, че е много вероятно шамарът на Уил Смит всъщност да е бил нагласен. Редица зрители смятат, че излизането на сцената на Уил всъщност изглежда доста артистично и изиграно, а Крис Рок сякаш очаква да бъде зашлевен и реагира доста спокойно на агресията проявена към него. Други пък заявиха, че екшън актьорите като Уил Смит много добре знаят как да ударят някого без да го наранят.


Кой обаче би спечелил от това?

- “Оскари-те” - миналогодишната церемония на легендарните награди достигна рекордно ниска гледаемост - едва 9.85 милиона зрители в сравнение с 23.6 милиона през 2020-а година. Това накара организаторите да добавят цели 8 нови категории, а редица потребители на социалните мрежи изразиха мнение, че противоречивият шамар на Уил Смит е станал причина много повече хора да обърнат внимание на церемонията. Например само едно от видеата на шамара, качено в Twitter, е гледано над 10 милиона пъти.

- Уил Смит - през изминалата една година Уил Смит сякаш беше непрекъснато жаден за слава и внимание, той издаде изключително откровената си автобиография, в която споделя шокиращи детайли от живота си. Шамарът му към Крис Рок предизвика главоломен интерес към неговата личност само за минути.

- Джейда - Редица потребители на социалните мрежи споделиха, че след противоречивата постъпка на Уил Смит са разбрали повече подробности за съпругата му и че така тя има шанса отново да блесне под светлината на прожекторите. Джейда води собствено ток шоу, а най-гледаното ѝ предаване си остава епизодът, в който разкри, че е изневерявала на съпруга си.

- Крис Рок - В момента комедиантът е на турне, а билетите за неговите шоу програми започнаха да се разпродават като топъл хляб, след противоречивата случка на “Оскарите”. Дори беше съобщено, че организаторите са продали само за една нощ повече билети, отколкото за предишния месец. Стана ясно, че цената на билетите също е скочила драстично и ако преди “Оскарите” тя е възлизала на минимум 46 долара, в момента достига 341 долара.

А вие как смятате?