Този дом в покрайнините на Сан Франциско осигурява уединено място за релаксация и бягство от градското ежедневие, както за собствениците, така и за техните гости.

Тази красива резиденция в Атъртън има очевидна връзка с външният свят и еко характеристики, които остават неразкрити за очите на случаен наблюдател.

Отличаваща се с много зелени елементи в дизайна, този дом проектирана от базираното в Сан Франциско бюро Turnbull Griffin Haesloop Architects, включва слънчева енергия, екологично чисти материали и пасивно отопление и охлаждане.

Освен зашеметяващ екстериор и изчистеният и простичък интериор, по произход къщата е по-екологична, отколкото изглежда. На покрива са разположени слънчеви фотоволтаични панели и слънчева система за гореща вода.

Ефективната комбинация от каменна настилка и лъчиста система за подово отопление осигуряват отопление през хладните месеца. Въпреки високите температури през летния сезон на най-южната част на полуострова, в домът няма климатик и семейството разчита на естествената вентилация, задейства от прозорци и врати, сенници и големи надвеси спускащи се от покрива.