Автор
Woman.bg

Двегодишните с два езика и знания по биология, градинарство и география

Някои от децата, които ще започнат училище, вече са напреднали с подготовката си.

В наши дни за много от 6-годишните писането и четенето са лесна работа.

Някои от тях вече говорят по два езика, боравят без проблем с компютрите, а освен това могат да смятат. И всичко това - точно защото са още деца.

Според специалисти, хората възприемат най-добре между 2 и 6 години.

Още на три години децата започват да учат биология, градинарство и география – и макар за всички нас, възрастните, тези предмети да изглеждат доста сложни, оказва се за децата нещата са съвсем различни, съобщава Нова телевизия, цитира dete.bg.

Според специалистите, прекалено обучение няма, стига на децата да им е интересно. Между 1 и 6 години мозъчните клетки се развиват най-силно и затова именно в този период децата са, образно казано, като гъби – попиват всичко, което им предлагаме.

Така, когато дойде време за училище – 7-годишните са с готова биография – владеят два езика, както и поне два спорта, освен това със сигурност могат да се грижат сами за себе си. Или с други думи – изпълнили са програма максимум за първите си седем години.

Подкрепяте ли ранното обучение или смятате, че отнемаме детството на децата си? Гласувайте в нашата анкета или споделете мнението си в коментарите.