Тичането на пътека ви се струва твърде еднообразно, йогата - твърде мудна, а за пилатес не искате и да чувате?

Има решение! Балет или салса, бели-денс или степ – можете лесно да се отървете от излишните килограми, без да се потите във фитнеса.

Бели денс

Не е задължително да сте щура почитателка на кючека, за да се насладите на този екзотичен танц. Бели денс е много ефективен за стопяване на излишните сантиметри по талията, при това укрепва мускулите на краката и бедрата, подобрява стойката и като цяло добавя сексапил. За всичко това няма да ви се наложи да правите упражнения, а само да танцувате. Характерните раздрусващи движения имат въздействието на масаж, унищожавайки целулита и предпазвайки организма от задържане на излишни течности. Танцът е полезен и за женското здраве, тъй като укрепва мускулите на малкия таз.


Балет

Един начинаещ „лебед“ като вас едва ли ще има шанса да танцува на сцената на Столичната опера, но пък спокойно ще можете да топите по 500 калории на час. Балетът е незаменим танц за онези, които отдавна имат проблеми със стойката. През цялото време на тренировката ще трябва да държите гърба си изправен, което постепенно се превръща в навик и в ежедневния живот. Балетът също така развива гъвкавостта, а може да послужи и за чудесна основа за стартиране на уроци по други танци – независимо дали става дума за салса или фокстрот.


Салса

Страст, чувственост, чувство за ритъм и добър партньор – това са четирите неща, които ще ви трябват за пълноценни тренировки по салса. Отначало ще ви бъде малко трудно да си отброявате стъпките, но много бързо танцът започва да се усеща интуитивно и правилните стъпки идват от само себе си. Салсата обаче е упражнение за двама, затова трябва да подходите отговорно към избора на партньор. Понякога салса се танцува и в групи. Танцът оформя правилна стойка и красива походка и натоварва значително мускулите на бедрата, гърба, талията и ръцете.

Очаквайте продължение