Необходими продукти:
300 грама пълнозърнести спагети
1 брой тиквичка
4 броя домати
1 скилидка чесън
3 стръка босилек
100 грама крема сирене
100 грама шунка серано
50 грама кедрови ядки
50 грама пармезан
зехтин
сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Сварете спагетите в голяма тенджера с подсолена вода според инструкциите на пакета. Щом се сварят ги прецедете и ги оставете в тенджерата с малко вода, в която са се варили и няколко капки зехтин. така ще се запазят топли, докато направите соса.
За соса запържете на тих огън чесъна в зехтин.
Нарежете целите домати на кубчета (може да ползвате и домати от буркан или консерва) и ги добавете в тигана. Накъсайте листата на босилека направо в тигана. Нарежете тиквичката първо на тънки дълги филии, а след това на ивици. Добавете и тях в соса.
Овкусете със сол и черен пипер. Когато тиквичките омекнат, добавете и крема сиренето. Разбъркайте хубаво.
Отделно запечете в тиган кедровите ядки с малко сол.
Сложете спагетите в тигана със соса, за да поемат хубаво от него. Добавете и ядките и разбъркайте.
Сервирайте спагетите, гарнирани с тънки парчета шунка и с настърган пармезан.
Източник: 24kitchen.bg