Необходими продукти:
1 ч. ч. кисело мляко
1 кг картофи
щипка наситнен пресен лук (или чесън)
1 ч. л. куркума
2 ч. л. млян кориандър
1/2 ч. л. кимион
1/2 ч. л. лютив червен пипер
джинджифил
копър
сол
* Когато ястието е готово, можете да добавите пресни зеленийки и дори кълнове.
Начин на приготвяне:
Обелете и нарежете картофите на малки кубчета. В тенджера загрейте мазнина (масло, кокосово масло, гхи), колкото да покрие дъното, и добавете кимиона. Запържете го докато потъмнее.
Добавете ситно нарязания пресен джинджифил и пресен лук и разбъркайте добре.
След това добавете кориандъра, червения пипер и куркумата като внимавате да не загорят. Веднага сложете нарязаните на кубчета картофи и разбъркайте хубаво, за да поемат от подправките.
Налейте вода, която не трябва изцяло да покрива картофите. След като заври, намалете огъня и захлупете с капак.
Разбърквайте от време на време. Добавете солта, когато картофите са поомекнали.
Добавете киселото мляко и разбъркайте добре, малко преди картофите да са напълно готови и оставете да ври още 3 -4 мин.
Дръпнете ястието от котлона и прибавете ситно нарязания пресен копър. Похлупете отново за 2-3 мин.
Woman.bg ви препоръчва да съчетаете това прекрасно ястие с бялото вино на Винарна Свищов