Автор
Елена Ангелова

Маски за лице с ефекта на лифтинг: 10 доказано работещи рецепти

За всички, които имат комплекси от угасващата си младост и появата на първите бръчки, има изход от порочния кръг в борбата с безмилостното време. Уникална, чудотворна, просто вълшебна по своите резултати и в същото време най-обикновена, домашно приготвената лифтинг маска за лице е точно това, от което имате нужда. Резултатите няма да закъснеят и ще бъдат отлична алтернатива на всяка скъпа салонна процедура.

Стягаща маска за лице – що е то?

Всички говорят за лифтинг маската за лице, но не всеки е изпробвал нейния чудотворен резултат върху кожата си. Някои дори не знаят какво е това. Всъщност всичко е много просто: целта на този козметичен продукт е стягане на кожата. Маските с лифтинг ефект осигуряват траен и винаги еднакво гарантиран резултат: в клетките на кожата активно се произвежда колаген и еластин, които са отговорни за свежестта и младостта на кожата:

-Кожата става еластична;

-Контурът на лицето става ясен и изразен;

- Двойната брадичка се прибира;

- Малките бръчици се изглаждат.

Като цяло ефектът от лифтинг маските е същият като подмладяващите салонни фейслифтинг процедури. Но при домашната маска просто не се страхувате от нежелани последствия, всякакви странични ефекти и непредвидени усложнения, които могат да съсипят живота ви за дълго време.

Обикновената домашна стягаща маска е чудесна алтернатива на всички тези салонни процедури: резултатът не е по-лош, самото действие е много по-приятно и много по-евтино.

Лифтинг маски за лице: показания и противопоказания

За да бъдат стягащите маски у дома възможно най-ефективни и да отговарят на всичките ви очаквания, трябва да знаете в кои случаи те са желателни, в кои просто са противопоказани. Можете безопасно да ги използвате за решаване на следните проблеми: при първите промени, свързани с възрастта; при появата на нови и нови бръчки (възрастови и мимически); при двойна брадичка; при размит контур на лицето; при пожълтяване или потъмняване на кожата; при възрастови петна; отпусната и повехнала кожа; свързаната с възрастта суха кожа и лющене. В основата си домашните лифтинг маски за лице въздействат срещу стареенето, стягат и изглаждат, така че са идеални за грижа за старееща и по- зряла кожа.

Съществуват обаче редица противопоказания, когато такива маски категорично не се препоръчват да се използват, а именно: не са за жените на възраст до 30 години; за затлъстелите; ако не са минали повече от шест месеца след пластична операция на лицето; при отворени рани по лицето; при индивидуална непоносимост към един или повече компоненти на маската; при кожни и съдови заболявания.

Ако пренебрегнете тези препоръки е малко вероятно маските с лифтинг ефект да върнат младостта на кожата ви. Затова бъдете изключително внимателни. Тези, които страдат от различни видове алергични реакции, трябва особено внимателно да избират рецептите: тествайте всяка приготвена смес върху китката си. Това ще помогне да не се разочаровате от маската, която може да е идеална за някого, но не и на вас. Няма недостиг на рецепти за стягащи маски, така че най-важното е да направите правилния за себе си избор.

И така: Ето ги най-добрите лифтинг маски за лице

1.Протеиново-лимонова лифтинг маска за мазна кожа. Когато избирате чудодейни лифтинг маски за лице обърнете внимание от какви продукти трябва да ги приготвите. Ако съдържат тропически, екзотични плодове и растения, можете ли да осигурите на кожата си редовна грижа с помощта на такива маски? Хем са скъпи, хем не винаги са в продажба.

Разбийте яйчен белтък с бъркалка, добавете към него лимонов сок (супена лъжица), разбийте отново. Препоръчва се маската да се държи на лицето до пълното й изсъхване (20-30 минути). Тази маска не се препоръчва при суха и лющеща се кожа.

2. Протеиново-краставична лифтинг маска за суха кожа. Разбийте яйчен белтък с бъркалка, добавете пюре от краставица без кората и семките, нерафинирано слънчогледово олио или зехтин (чаена лъжичка). Такава маска не само ще стегне кожата, но и ще избели възрастовите петна, които не могат да бъдат избегнати с напредването на годините.

3. Протеиново-брашнена лифтинг маска. Разбийте белтък с бъркалка, добавете към него пшенично брашно в такова количество, че да се получи гъста каша. Перфектно стяга отпуснатата кожа и изглажда дребните бръчки.

4. Лифтинг маска с овесени ядки и копър
. Смелете зелен копър, смесете го в равни количества с овесени ядки (може да се приготви чрез смилане на натурални овесени ядки в кафемелачка), добавете зехтин (една чаена лъжичка). Маската не само има отличен стягащ ефект, но е известна и като отличен тоник и освежаващ агент, който бързо ще приведе кожата в ред.

5. Доматена маска с лифтинг ефект. Изберете пресни, сочни домати, обелете ги и отстранете семките, претрийте през цедка, за да получите меко, течно пюре. Разредете го със зехтин (малко по-малко от чаена лъжичка).

6. Лифтинг маска с бяла глина.
Смесете бяла козметична глина (2 супени лъжици) с пресен гроздов сок (супена лъжица) и масло от пшеничен зародиш (чаена лъжичка). Ако маската е твърде гъста и не се размазва по кожата, можете да я разредите с вода.

7. Лифтинг маска с козметична глина. Смесете бяла глина (2 супени лъжици) с нарязана лимонова кора и леко затоплен мед (по една чаена лъжичка).

8. Оризова лифтинг маска. Смесете оризово брашно (2 супени лъжици) с яйчен белтък, добавете етерично масло от копър (5 капки).

9. Картофена лифтинг маска.
Топлото картофено пюре се разрежда с прясно мляко.

10. Жълтъчна стягаща маска. Разбийте жълтъка и го нанесете върху лицето.

Решихте ли вече да измамите времето, като избегнете преждевременното стареене и бръчките? Е, вече знаете как може да се постигне това по прост, ефективен и евтин начин: домашните лифтинг маски са гарантирано добро решение за зрялата и застаряваща кожа.

Източник: econet