Автор
Елена Ангелова

Как да отмъстите на съпруга си за изневярата му: практически съвети

Невъзможно е да приемеш без болка и сълзи, че твоят любим човек, на когото имаш най-голямо доверие, е попаднал в чуждо легло.

Реакцията на лъжите е много различна: някои избухват и чупят чинии, други се затварят в себе си и дори се опитват да се самоубият. Много дами имат идеята да отмъстят на предателя. Но преди това препоръчвам внимателно да анализирате причините за изневяра от страна на съпруга. Може би природата на мъжката изневяра се крие в проблемите, възникнали в семейния живот, коментира психологът Виктория Ришман.

Защо мъжете изневеряват
Според психолозите, причините за мъжката изневяра са много. На челните места се нареждат скуката и липсата на разнообразие. С течение на годините брачният живот се превръща в нещо като рутина, една жена се впуска в отглеждането на дете, мъжът печели пари и решава домашни проблеми. Еднообразието, липсата на интерес към въплъщението на нови фантазии от страна на съпругата често водят до факта, че съпругът започва да търси тръпка и необичайни впечатления в обятията на друга, по-интересна и спокойна жена.

Промени във външния вид на съпруга.
След брака повечето жени се отпускат и спират интензивно да се грижат за себе си, както е било преди сватбата. Домакинските задължения и раждането на дете също не винаги се отразяват благоприятно на външния вид на съпругата. Ето защо, ако на хоризонта на мъж се появи млада и красива дама, той може сериозно да се увлече.

Семейни проблеми.
Ако съпругът в трудни моменти вместо думи на подкрепа и грижа непрекъснато получава укори, обиди и унижения, напротив, любовницата му може да го успокои и подкрепи. Желание за самоутвърждаване. Ако съпругът печели по-малко от съпругата си, той може да бъде обезпокоен от вътрешен дискомфорт. Когато този факт често се изтъква от съпругата, пред други членове на семейството и приятели, той ще търси възможност да се почувства по-уверен, по-свободен и по-спокоен отстрани.

Образование и влияние на близки хора.
Ако един мъж е отгледан в семейство, където лоялността се приема леко, той самият може да не смята физическата близост за нещо лично и възвишено.

Снимка: Freepik
Снимка: Freepik

Нова любов.
Ако семейството е създадено в ранна възраст, тогава има голяма вероятност съпругът да спре да обича жена си и да се влюби в друга. Ако една двойка се ожени седмица или месец след срещата си, фокусирайки се върху първия романтичен импулс, чувствата може да избледнеят в бъдеще.

Сексуална неудовлетвореност.
Не винаги жената може да разпознае навреме, че съпругът ѝ е недоволен от качеството на половия акт. Много съпрузи се държат в леглото монотонно, срамежливо и сдържано. Следователно съпругът иска да реализира тайни фантазии с другия.

Страх от старостта.
След 40 години мъжете често изпитват криза на средната възраст и се страхуват да не загубят своята популярност и привлекателност. Те започват да се утвърждават чрез срещи с млади момичета.

Отговор на изневеряващата съпруга.
Предателството от страна на съпругата удря мъжката гордост, като отмъщение той може да намери любовница за себе си. Какво чувства една съпруга след изневяра? На първо място, след предателство жената изпитва вътрешно опустошение, болка и гняв. Има желание да се накаже предателят и съперникът. Жените са много емоционални, така че могат да предприемат необмислени действия. Ако успеят да се справят с агресията, тогава започват да мислят как да дразнят мъжа. Пристъпите на гняв и възмущение могат да бъдат заменени от пълно безразличие към всичко наоколо. Ако една жена не успее да преодолее агресията и болката си, тя може да си навреди. Често измамените дами изливат негативните си емоции върху близките и другите или започват да се самосъжаляват, канят приятели вкъщи, за да ги утешават.

Снимка: Freepik
Снимка: Freepik

Какъв е смисълът на женското отмъщение?

За една предадена съпруга отмъщението е най-добрият начин да нарани съпруга си. Мнозина вярват, че само като се промените в отговор, можете да дразните съпруга си. Подобно наказание обаче няма да направи жената по-щастлива. Случайна връзка на базата на отмъщение само ще разочарова коварния отмъстител, тя ще се изравни с предателя. Някои приятели съветват да изгонят съпруга от къщата и да не му позволяват да вижда децата си, други - да опозорят съпруга си пред приятели, трети - да съсипят колата му или друго имущество.

Повечето психолози на тематични форуми обаче уверяват, че това не трябва да се прави. Най-ужасното отмъщение е да покаже на съпруга си, че жена му е много по-добра от другите жени и че може да бъде щастлива и без неговото присъствие.

Възможно ли е да накажете небрежен съпруг с помощта на отмъщение?

Ефективността на отмъщението зависи пряко от това как е действала съпругата и какво мисли съпругът за бъдещия им семеен живот. Ако той не е в настроение да се раздели със съпругата си и силно се разкайва за предателството, вината му може да се превърне във вид отмъщение за престъплението. Ако съпругата реши да накаже съпруга си, като си намери любовник, като разпространява негативни слухове за съпруга си или поврежда имуществото му, тогава това не само няма да е добро отмъщение, но и ще убеди мъжа, че е постъпил правилно.

На фона на агресивна и злобна съпруга, новата страст ще изглежда мила и привързана. Изгонването на мъж от къщата също не е най-добрият вариант. Не давайте на съпруга си допълнителна причина за изневяра. Отдалечаването от жена му не само няма да накаже мъжа, но и ще даде възможност да вижда любовницата си по-често.

Ще се почувства ли една жена по-добре след отмъщението?

Извършеното възмездие обикновено носи краткотрайно удоволствие, но не коригира радикално ситуацията. Опитът да нараниш друг човек не прави хората по-щастливи. Силен скандал или кавга с любовницата на съпруга за кратък период може да донесе облекчение. Но много скоро възмущението и болката ще нахлуят отново. В допълнение към гнева, една жена ще бъде измъчвана от чувство за вина за своите действия и фрази, изречени на фона на бурни емоции. Състоянието ѝ ще се влоши значително. За жената може да стане по-лесно само когато приеме случилото се, разбере себе си и реши дали иска да продължи да живее със съпруга си. Ако осъзнае, че не е в състояние да прости предателството, тогава разводът ще бъде най-доброто решение.

Не е само секс: 7 вида изневери, за които да имате едно наум
ПО ЖЕНСКИ
Автор Теодор Муховски

Не е само секс: 7 вида изневери, за които да имате едно наум

Автор Теодор Муховски

Трябва ли да накажа съпруга и любовницата?

По-добре е да обмислите действията си, изчакайте първите емоции отшумят. Първо трябва да разберете дали новата страст на съпруга е виновна за измяната. В крайна сметка не тя обеща да бъде вярна на съпругата на любовника си, а мъжът. Ако съпругата е категорично против спасяването на брака, тогава простото наказание за любовницата ще бъде пълното притежание на мъжа. В края на краищата не всяка жена иска да готви три пъти на ден, да чисти, пере и глади, безспорно се съгласява, че нейният мъж ще спонсорира децата от първия си брак.

Ако една жена възнамерява да спаси семейство, препоръчвам ви да действате по следния начин. Покажете пълно безразличие към предателството. Подсъзнателно съпругът ще очаква силен скандал и истерия, но в действителност няма да получи нищо и ще бъде на загуба. Той ще има съмнения относно неговата значимост и оригиналност. Ако има топли чувства към жена си, той определено ще иска да си върне нейното доверие.

Подобрете външния си вид

Промените към по-добро ще ви помогнат да се почувствате по-уверени. Трябва да се погрижите за външния си вид, да промените прическата си, да си купите нови дрехи, красиво и секси бельо, да се запишете на фитнес, да си направите маникюр, да намерите нови хобита. Уверените дами винаги привличат вниманието на мъжете.

Накарайте го да ревнува.

Можете да се прибирате от работа по-късно, да носите малки подаръци и букети, да флиртувате с други мъже пред половинката си. Ако не иска да загуби жена си, няма да стои мълчаливо. Ревността ще го принуди да преосмисли ситуацията и да откаже среща с любовницата си.

Яденето на полуготови продукти и неизгладени дрехи ще накара съпруга да оцени грижите на жена си. Любовницата също няма да се зарадва, че ще вижда мърляв и винаги гладен мъж. Няма да е възможно да се спаси брака, ако една жена наказва съпруга си с ревност или обратното с безразличие.

Гневът и отмъщението, изляти върху мъж, ще доведат до отговор. Една жена трябва да покаже на съпруга си, че е по-добра и по-достойна от другите, като се усъвършенства. Това е единственият сигурен начин да постигнете разположението му.

Кой е най-опасният вид предателство: 22 любопитни факта за изневярата
ПО ЖЕНСКИ
Автор Ива Петрова

Кой е най-опасният вид предателство: 22 любопитни факта за изневярата

Автор Ива Петрова