Автор
Елена Ангелова

Природната паста на Амосов – чудодейно въздейства върху здравето на сърцето, кръвоносните съдове и имунитета

Тази прекрасна за здравето смес носи името на своя автор, знаменитият учен и кардиохирург Николай Амосов от Украйна, който става известен в целия свят с изобретенията си в своята сфера. Правеше тежки, многочасови операции до дълбока старост.

Неговата паста е истински склад за естествени витамини, антиоксиданти и микроелементи, необходими за пълноценното функциониране на тялото. Пастата на Амосов подхранва и укрепва сърдечния мускул, лекува съдовата система и повишава имунитета. Сега много хора са пристрастени към най-новите разработки на фармацевтичните компании, често много скъпи. Но са забравили много от рецептите, които помагаха чудесно на нашите родители, баби и дядовци.

Академик Амосов е разработил цяла система за поддържане на активност, здраве и дълголетие, основните компоненти на която са правилното хранене, физическата активност с поносими натоварвания и самочувствието. Николай Михайлович е спасил живота на много хора, извършвайки най-сложните сърдечни операции. В резултат на дейността си и многогодишните наблюдения той заключава, че възстановяването на пациентите е много по-бързо, ако консумират ядки и сушени плодове. Тогава кардиохирургът създава това свое уникално природно лекарство - пастата на Амосов.



Състав на уникалната паста


Има много различни версии на тази чудодейна паста. Някои хора правят свои собствени промени, като добавят към нея или премахват някои съставки. Класическата рецепта се състои от продукти, от които трябва да се вземат по половин килограм: орехи, стафиди, сушени кайсии, сини сливи, смокини, натурален мед и един лимон.

Изплакнете добре всички плодове и прекарайте през месомелачка или смесете с миксер. Готовите съставки трябва да се смесят добре и към тях да се добави мед. Ако медът е твърде гъст, можете да го затоплите малко на водна баня. Сега остава да разпределите сместа в малки бурканчета и да ги поставите на студено място. Можете да съхранявате пастата до шест месеца, но тя ще бъде особено полезна през първите няколко месеца.

Как да използвате сместа на Амосов?

Отвъд диетата и упражненията: Уроци за дълголетие от столетницата Дебора Секели
ПО ЖЕНСКИ
Автор Ева Григорова

Отвъд диетата и упражненията: Уроци за дълголетие от столетницата Дебора Секели

Автор Ева Григорова

Кардиологът препоръчва по време на възстановяване след операция да се използва смес от 1 супена лъжица 3 пъти на ден 30 минути преди хранене. За повишаване на защитните сили и за превантивни мерки и профилактика тази доза може да се намали до 1 супена лъжица два пъти дневно. Децата могат да я приемат с тестени изделия от тригодишна възраст нататък по 1 чаена лъжичка сутрин и вечер.

Тази лечебната смес е отличен и много вкусен тоник, който е много по-полезен от скъпите витаминни и минерални добавки. Разбира се, ядките и сушените плодове също са доста скъпи, но във всеки случай те ще струват много по-малко от фармацевтичните препарати и в същото време можете да сте абсолютно сигурни в ползите, които ще ви донесат.

Ползи от приемането на сместа

Сместа е много полезна за здравето на организма. Пастата на Амосов значително намалява риска от сърдечни заболявания и съдова склероза. Подобрява централната нервна система, регулира кръвното налягане, предотвратява появата на тромбоза и съсирването на кръвта.

Включените в сместа биоактивни вещества активират еластичността на кръвоносните съдове, премахват холестерола. Сместа има благоприятен ефект върху храносмилателния тракт, активира функциите на червата и укрепва целия организъм. Включените в състава полезни витамини и микроелементи активират защитните сили на организма и са отлична профилактика на инфекциозни и вирусни заболявания през есенно-зимния период. Паста на Амосов напълно възстановява и укрепва естествения имунитет.

Няколко от крилатите констатации и съвети на легендарния сърдечен хирург:

- Мъжете се разболяват от алчност и мързел.
- Лекарите могат да спасят живот, но така само ви връщат в началото. Здравето ви изцяло зависи от вас самите.
- Има и много некадърни лекари. Намерете си добър специалист.
- Работи на операционната маса до дълбока старост. Отказва се, защото „помислих си, ако аз трябва да се оперирам, бих ли се доверил на толкова възрастен хирург?“
- Взриви направо цяла България по времето на Тодор Живков. Заяви в предаването на Кеворк Кеворкян, че е „Против лозунга „Пролетарии от всички страни – съединявайте се!“ Той стоеше като мото над главата на всеки вестник, навсякъде. И не беше само лозунг – а идеология, която се налагаше видимо и невидимо, силово чрез тайните служби навсякъде. Седмици наред се коментираше това негово революционно изказване, което родените след 1989 г. вероятно няма да разберат.

Източник: econet