Автор
Антония Михайлова

Изследователи откриха недокосната древна гора под земята на около 400 000 000 години

Огромна древна гора е открита на 192 м под земята в китайска провинция. 

Обширният национален парк Лей Фенг Шанг е известен като "района на пещерите и най-дългия естествен мост в света". Именно на негова територия се намират мистериозните насаждения. В пещерата са открити добре запазени дървета и три пещери. 

Учените отбелязват, че площта за засаждане е дълга 306 м, широка 150 м и дълбока 192 м, а обемът ѝ надхвърля пет милиона кубически метра. За да стигнат до мистериозната гора, учените трябвало да се спускат няколко часа.

Чън Лисин - ръководител на екипа на експедицията, споделя, че гъстите, сенчести растения достигат до рамото на човек, а вековните дървета - до почти 40 метра височина. Според изследователите тяхната възраст може да възлиза на 400 000 000 години, датирайки от девонския период. 

Учените все още изучават редките насаждения и смятат, че древната гора може да е дом на неизвестни досега видове растения и животни, съобщава Washington Post.

Учените не отричат и вероятността там да има дори древни племена или извънземни същества, обитаващи кухините под Земята. 

Тук е мястото да отбележим за съществуването на теория, според която древна цивилизация или извънземна раса се е заселила във вътрешността на планетата Земя. Теорията се разглежда като част от множеството конспиративни и научно недоказани идеи.  

Според теорията съществува скрит свят под земната кора, където обитават древни или извънземни цивилизации, които контролират събитията върху земната повърхност. Някои версии на тази теория дори се опитват да я свържат с необясними феномени като НЛО срещи и изчезвания на хора. 

Откриха мистериозен подводен път в Хърватия на 7000 години
ПЪТЕШЕСТВИЯ
Автор Антония Дамянова

Откриха мистериозен подводен път в Хърватия на 7000 години

Автор Антония Дамянова

Засега няма научни доказателства, които да подкрепят тази теория, и тя се среща предимно в рамките на конспиративни течения, а науката я отхвърля поради липсата на достатъчно доказателства. 

Намирането на въпросната подземна гора обаче е революционно откритие, което отново събужда на дневен ред въпроса - дали в конспиративната теория за съществуването на подземен свят наистина не се крие доза истина?