Автор
Антония Михайлова

5 актуални разкрасителни процедури, които ще спасят кожата ви през есента и ще ви подготвят за студеното време

Есента настъпи и е време да помислим как да подготвим кожата си за студените дни.

Известно е, че падането на температурите води до повишена сухота, поява на възрастови петна, както и да намаляване на тонуса и еластичността на кожата. Всички долупосочени есенни процедури са насочени преди всичко към борбата с последиците от активното слънце през лятото и предстоящите ветрове, характерни за студеното време. А то наближава и сега е моментът да подготвите кожата си за зимата. 

Дерматологът Светлана Владимировна Богачева разкрива какви процедури ще помогнат за тонизиране на кожата...

Красива жена
Красива жена

Най-често препоръчваните от специалистите процедури за този преходен период са:

1. Пилинги Фотоподмладяване 

2. Microneedling RF лифтинг 

3. Fraxel или DROT 

4. СМАС лифтинг

При наличие на неравен тен на кожата, проблеми с пигментацията, фините бръчки или като цяло с намаления тонус на кожата, дерматолозите препоръчват лечение с пилинг. Но ако проблемът е по-дълбок и в допълнение към пигментацията има „паякообразни вени“, розацея, намален общ тонус на кожата, тогава на пода са процедурите за фотоподмладяване като BBL или Forever Young. Тези процедури са много популярни и обичани от много пациенти през последните години, тъй като никоя друга не дава толкова положителен ефект в борбата с хиперпигментацията или ефектите от фотостареенето. 

При разширени пори, множество бръчки и отпусната кожа експертите съветват да се доверим на микроигления RF лифтинг.

Грижа за кожата
Грижа за кожата

Хора с по-изразени възрастови промени, когато бръчките вече са доста дълбоки и тонусът на кожата е значително намален, както и при видими дефекти като белези, могат да прибягнат до лазерно подмладяване с апарата SmartXide2, извършвайки процедурата Fraxel или DROT. 

След тези процедури рехабилитацията отнема няколко дни, но си заслужава: процедурите правят кожата гладка, изравняват максимално цвета, обновяват и стягат кожата. След активно лятно слънце, пациентите често изпитват намаляване на общия тонус на кожата: появяват се торбички, челюсти и дълбоки бръчки. Тези проблеми се решават успешно чрез хардуерната процедура SMAS лифтинг с помощта на устройството UCOS HIFU. 

Красива жена
Красива жена

Процедурата може да се извършва целогодишно, но е особено подходяща за есенния сезон. Устройството позволява да подчертаете овала на лицето, да премахнете двойната брадичка и да стегнете кожата. В същото време практически няма нужда от рехабилитация. Специално за пациенти с деликатна кожа е осигурен мек режим MILD и процедурата става абсолютно безболезнена. 

Дерматолозите извършват горепосочените манипулации в комбинация с целогодишни процедури за биоревитализация, плазмотерапия и колагенотерапия. За да може кожата да отговори с очаквания максимален положителен ефект, тя се нуждае от подкрепа под формата на инжекционно насищане с хиалуронова киселина, витамини, микроелементи, пептиди, растежни фактори и стимулатори на колагеногенезата. 

Крачки към здравето - ето по колко на ден трябва да ходим пеш
ЗДРАВЕ
Автор Веселина Петрова

Крачки към здравето - ето по колко на ден трябва да ходим пеш

Автор Веселина Петрова

Ефективността на тези техники и различни процедури до голяма степен зависи от индивидуалните характеристики на тялото и кожата на пациента. Ето защо няма единни препоръки за всички, поради което дерматологът избира индивидуална програма за подмладяване за всеки пациент въз основа на лични фактори.