Автор
Евелин Попадийна

Как да потиснем апетита: 6 напитки

Апетитът е непредсказуем и често се появява, след като е преминал по-малко от един час след основното хранене. Предлагаме ви един малък трик – пийте, когато ви се яде. 
При някои хора апетитът е трудно да се контролира, заради хормонални нарушения в тялото. Не е нужно да пиете хапчета, предлагаме ви 5 опции с чудодейни напитки, за да намалите постоянното чувство на глад.


Компот без захар
Всички плодове са подходящи: френско грозде, череши, боровинки, ябълки и т.н. Компотът ще помогне да убие апетита, да ви насити с витамини, както и за храносмилателната система и елиминирането на токсините в тялото. Разбира се, по-добре е да пиете пресен сок.


Отвара от ябълки и стафиди
Сладко-киселата отваря от ябълки и стафиди помага да се контролира не само апетита, но и киселинността на стомаха. Отварата също така е полезна за деца и кърмачки. Няколко стафиди, 1 ябълка и малък съд с вода – това е всичко, което ви е необходимо. 


Ошав (компот от сушени плодове)
Сушените плодове имат способността да отделят пикочната киселина от организма, да предотвратят дехидратацията и да насищат кръвта с калий и магнезий. 

Как да топим коремните мазнини през нощта?
ДОМАШНИ ТАЙНИ
Автор Евелин Попадийна

Как да топим коремните мазнини през нощта?

Автор Евелин Попадийна

Отвара от шипки
Отварата от шипки е богата на витамин C. Тя е много полезна при възпалено гърло и подобрява чревната подвижност. Ако сте на диета тази напитка ще утоли жаждата и глада ви, като същевременно помага за отслабването.


Вода с лимон и мед
Тази магическа отвара ще притъпи глада за сладко. Към нея можете да добавите канела, която ускорява метаболизма, кардамон или индийско орехче. Така ще се придържате към диетата си без проблем.


Кефир
Изберете нискомаслен кефир вместо закуска. Тази напитка е с ниско съдържание на мазнини и пречиства тялото от токсини. Можете да добавите и различни подправки – не само канела, а и сухи билки като босилек и розмарин. Ще задоволите глада си без да навредите на фигурата!


Между храненията може да пиете билкови чайове. Ако обаче не обичате добавете малко обезмаслено мляко и щипка ванилия. Тази напитка моментално ще притъпи желанието ви за храна!