Автор
Теодор Муховски

8 правила в грима на дубайската красавица, без които тя няма да излезе на публично място

Обединените арабски емирства имат свои собствени правила за красота, които искаме да повторим. 

В съзнанието на всеки европеец, без значение дали е мъж или жена, ориенталската жена е триумф на красотата и великолепието. И не става въпрос само за фигурата или ярките цветни дрехи, но и, разбира се, за умелия, професионален грим, който може да помогне на всяка жена, родена на Изток, да се открои от останалите. 

Отдавна е известно, че именно на Изток жените и дори мъжете (нека си спомним за древна Персия, Сирия или Египет) са прибягвали до козметиката. В древни времена използването на антимонова очна линия е помагало на хората да предпазват очите си от вятъра, пясъчните бури, насекомите и всичко, което присъства в горещия климат. Може да се каже, че активното използване на очна линия и спирала в този регион е спасило зрението на неговите жители и е поставило превантивни цели. 

С течение на времето, въпреки че животът в арабския свят претърпя значителни промени, традицията на яркия грим се запази, но се превърна в прерогатив на женската част от населението, която на Изток винаги е обръщала много по-голямо внимание на външния вид, отколкото е прието в западната култура. 

Както и в древността, жените в Емиратите продължават да използват антимон за очна линия и подчертаване на вежди. Твърди се, че този продукт е в козметичната чантичка на всеки жител на ОАЕ, включително и на тези, които не са от арабски произход. 

Антимонът не предизвиква алергии, има добри антисептични свойства и помага за поддържане на очите здрави - гримът с антимонова очна линия не се разтича дори в най-големите горещини. Очите, подчертани с антимон, помагат да се създаде именно онова впечатление за ориенталски грим и превръщат жената в истинска красавица. А антимонът за очна линия в Изтока може да бъде различен - празничен, ежедневен, или за излизане. Арабските жени обръщат голямо внимание на избора на този козметичен продукт. 

И да не забравяме най-важното, в ОАЕ има строг дрескод за нежния пол: жените са длъжни да носят абая - строг черен тоалет, отговарящ на нормите на шариата. В допълнение към абая на главата трябва да има хиджаб - специален шал и воал или маска, която покрива лицето и оставя само красивите очи на жената, умело подчертани с антимон. 

С какво още е толкова известен арабският грим? 

Как краката ви да изглеждат по-дълги: топ 7 модни трика
МОДА
Автор Евелин Попадийна

Как краката ви да изглеждат по-дълги: топ 7 модни трика

Автор Евелин Попадийна

На първо място, той нарушава всички норми, с които сме свикнали. На Изток не е прието да се подчертава едно нещо - очите или устните. Арабската жена винаги трябва да изглежда на 100%, затова задължително използва очна линия, спирала, руж, смело използва блясък, контур за лице, хайлайтър и прави всичко това в комбинация с червило в ярки и сочни нюанси. 

Разбира се, определена роля в това играе и нюансът на кожата, дори да няма тен, източната жена е по-тъмна от всяка европейка и следователно в грима може да си позволи много повече. В този случай тя няма никакъв шанс да изглежда вулгарно, защото всичко във външния ѝ вид е много органично. 

Как да се гримирате като дубайска красавица? 

За да се опитате да изпълните арабски грим у дома, първото нещо, което трябва да направите, е да поработите върху тона на лицето. Всички ориенталки имат смугла кожа, така че лицето им изглежда като на картинка, ако дори се напудрят малко. Ние, предвид по-малкото количество слънце, трябва да използваме фон дьо тен с половин тон по-тъмен от тена на кожата ни. 

Тези продукти не трябва да се нанасят като плътна маска върху лицето, а да се разпределят добре върху кожата с помощта на козметичен блендер. Можете да използвате и основен продукт с блясък, нанесете го под фон дьо тена, след което кожата ще изглежда свежа и сияйна. Момичетата с мазно лице обаче трябва да бъдат изключително внимателни с блестящите продукти. 

За зоната под очите можете да използвате плътни кремообразни текстури, които напълно прикриват синините, бръчките и неравностите. Можете да използвате отразяващи гел продукти под очите, с които умората и недоспиването ще станат невидими. 

Ориенталският грим е невъзможен без скулптор и руж. Ако нямате опит в скулптурирането, за да не подчертаете недостатъците използвайте само руж, за да създадете ефекта. Нанесете ги точно над скулите, леко ги разнесете и придайте на скулите си естествен, натурален ефект. 

Най-важното в ориенталския грим е акцентът върху очите: те трябва да са ярки, наситени и изразителни. За тази цел можете да използвате сенки от всякакви нюанси, които ви допадат. Идеалният вариант е да комбинирате два или три различни нюанса, като направите сложен грим. Ако не се притеснявате от ярките сенки и големите пайети върху очите, опитайте с течен хайлайтър: нанесете го леко върху подвижния клепач, като по този начин отворите окото, и тогава пайетите няма да са толкова много в очите. 

Не забравяйте за стрелките. Ако не знаете как да ги изтегляте, развийте ръката си и със сигурност ще успеете. Най-добрият начин за създаване на ориенталски грим е да използвате течна очна линия, но ако не разполагате с нея, можете да я замените с мек черен молив.

За миглите си използвайте удължаваща спирала или такава с 3D ефект. Накрая не забравяйте да ги разресвате със специална четка, за да избегнете впечатлението за слепени мигли. 

Веждите заслужават специално внимание при ориенталския грим. За да създадете желания ефект, използвайте тънък молив за вежди, запълнете всички пропуски и подчертайте контура. След това почистете веждите си, фиксирайте ги със специален гел и преминете още веднъж по контура с четка с минимално количество фон дьо тен. 

И накрая - подчертайте устните. Това може да се постигне с помощта на гланц или матово червило в ягодови нюанси. В същото време не забравяйте за молива за устни. Очертайте контура точно над естествения контур, запълнете краищата с молив, като оставите леки пролуки в средата на устните, завършете всичко с ярък гланц или матово червило.

Топ модели от миналия век: къде е тази красота сега
НОВИНИ
Автор Евелин Попадийна

Топ модели от миналия век: къде е тази красота сега

Автор Евелин Попадийна