Автор
Евелин Попадийна

Полезни въглехидратни храни за отслабване

Всички сме спазвали диети. Знаем, че едно от основните правила най-често е свързано с въглехидратите. Някои храни обаче, богати на въглехидрати, са много полезни за нашия хранителен режим и помагат за отслабването. 
Ето кои са те и с какво са полезни:


Пълнозърнести ръжени сухари
Страхотно решение за отслабване, ако искате да държите апетита си под контрол. Имат високо съдържание на фибри и не съдържат никакви мазнини. С ръжените изделия можете да контролирате и нивата на кръвната захар.


Ечемик 
Насърчава чувството на ситост! Вареният ечемик засилва метаболизма и обмяната на веществата, може да се добави в супи и салати, а стрит на прах е подходящ за смес за здравословни палачинки.


Печен нахут
Освен зареден с въглехидрати, съдържа и голяма доза протеини. Доказано е, че хората, които често консумират нахут, преяждат по-рядко. 


Пълнозърнести закуски
Изследванията доказват, че хората, които редовно ги консумират имат по-малко мастна тъкан. Това ги прави чудесен избор при спазване на хранителен режим.

Овесена каша
Перфектната закуска! Помага изключително много за редуциране на теглото, особено запарена с топла вода.


Киноа
Тя съдържа всичко полезни съставки, които има в зърнените култури, но в двойни дози. Също така произвежда по-ниски нива на мастните киселини.


Пуканки
Любима храна на мнозина от нас, но знаехте ли, че те са естествен антиоксидант и съдържат много малко калории? Те едновременно задоволяват глада и чудесно заместват вредните снаксове!


Сладки картофи
Насърчават ускоряването на метаболизма, съдържат около 27 грама въглехидрати и засищат освен желанието за храна, но и за сладки изделия! Освен това нямат мазнини и имат по-малко калории от обикновените картофи.


Кисело мляко
Както знаете то е пробиотик и съчетано с никокалорична диета може да намали обиколката на талията с няколко сантиметра. То дава на организма протеини, като не го лишава от полезните мазнини и естествени захари в състава си. Чудесно средство за поддържане на добра фигура.

Без лишения и глад: Плодовата диета, която топи килограми светкавично и е идеален детокс
ЗДРАВЕ
Автор Теодор Муховски

Без лишения и глад: Плодовата диета, която топи килограми светкавично и е идеален детокс

Автор Теодор Муховски