Автор
Теодор Муховски

От рязане на торта до ремонти: 10 необичайни начина да използвате конец за зъби във всекидневието

Оказва се, че конците, които служат за изчистване на зъбите, могат да се използват извън предназначението си. 

Вероятно всеки знае за какво служи конецът за зъби. Той ще ви помогне да почистите пространството между зъбите от плака и парченца храна. 

Но какво ще кажете, ако ви подскажем за още поне 10 неща, за които конецът за зъби може да бъде полезен. Той се справя с редица битови проблеми. Ето за какво може да ви послужи: 

Вместо нож 

Да, в някои случаи конците за зъби могат спокойно да заменят ножа. Само предупреждаваме: с негова помощ можете успешно да режете само меки храни, като торта, сирене или желе. В този случай ножът дори ще загуби значително пред този хигиенен предмет. 

Тънкият конец ще разреже тортата симетрично и красиво. Този метод ще ви помогне да избегнете трохите и набръчканите краища на десерта. Просто издърпайте здраво конеца (важно е той да е по-дълъг от обекта, който ще режете) и бавно го спуснете в продукта. Това може да се повтори точно толкова пъти, колкото ви е необходимо. 

Вместо канап или шнур 

Вероятно сте чували, че конците за зъби са невероятно здрави. Той може лесно да замени обикновения конец или канап за окачване на картина или семеен портрет. Така че, не се колебайте да се въоръжите с този предмет и да продължите да украсявате дома си. 

За да поправите кран 

Звукът на капещия кран в банята или кухнята не е най-приятното нещо. Но само си представете: колко по-малко невротични биха били хората, ако знаеха за този трик. Всичко, което трябва да направите, е да завържете конец за крана, така че водата да се плъзга по него. 

Вместо кухненски канап 

Гостите са на път, фурната е нагорещена до червено, а вие нямате с какво да завържете месото? Има изход! Изтичайте до банята и се върнете с конец за зъби (неароматен и без восъчно покритие). Сега завържете безопасно рулото или птицата и ги сложете във фурната. Когато сте готови, конецът може лесно да се отреже. 

Отстраняване на залепени снимки 

Конците за зъби ще дойдат на помощ дори в тази ситуация. Често залепените снимки не се отделят от страниците на албума по никакъв начин без възможни повреди. За да не развалите портрета на любимата си баба, вземете тънък конец за зъби, издърпайте го и внимателно го прекарайте под снимката от ляво на дясно. По този начин снимката лесно ще се отдели от подложката. 

За поправка на очила 

Изпаднал е винт от рамката? Няма проблем! Многофункционалният конец за зъби отново ще дойде на помощ. Ако рамката на очилата ви е счупена и трябва спешно да я поправите, използвайте този трик: прокарайте конец през дупката (където е изпаднало винтчето) и го завържете на двоен възел. Можете временно да се разхождате така, докато имате време да занесете очилата в сервиза. 

Изваждане на печени продукти от тавата за печене 

Отново ще ви помогнем да извадите от тавата за печене печени продукти, които все още не са изстинали. Просто издърпайте конеца и го прокарайте под готовия продукт. Горещата бисквита, кекс или друг продукт ще се отлепи лесно, без да се счупят или изгорят пръстите ви. 

Вместо обикновен конец 

Конците за зъби могат да заместят обикновения конец, когато ви потрябва спешно. Той ще ви послужи като чудесен материал за кърпене на дрехи (например при къмпингуване). Също така с конец за зъби, благодарение на неговата здравина, лесно можете да зашиете дебел, груб плат, който се използва за направата на пухени якета, дънки, раници и др. Дори не е необходимо да измисляте каквото и да било. Прекарайте конеца през иглата и шийте както обикновено. 

И в градината ще ви бъде от полза 

Това е удобен хак за градинарите. С конец за зъби можете лесно да завържете грозде, краставици, грах или домати. Правим всичко както обикновено: поставяме дървени колчета, а след това завързваме растението. Основното нещо - спретнатост, тъй като конецът за зъби е много здрав, ако се използва грубо, може да повреди стъблото. 

За ремонт на подове 

Скърцащите подове са вечен проблем. Всичко това се случва заради пространството между дъските, което се образува с течение на времето. Но как конецът за зъби помага тук? Много просто! Необходимо е само да се навлажни обилно с дърводелско лепило и след това да се запълни пространството между дъските с тази маса. След като изсъхне, подът ще стане по-стабилен и ще скърца по-малко.

Ето кои са най-разхвърляните зодии
ЗОДИИ И АСТРОЛОГИЯ
Автор Евелин Попадийна

Ето кои са най-разхвърляните зодии

Автор Евелин Попадийна