Автор
Евелин Попадийна

Ето я: Диетата на 2024 година

Средиземноморският стил на хранене е доста разпространен през последните години. За седма поредна година той печели титлата за най-добър цялостен режим според класацията за 2024 г., обявена от U.S. News & World Report, съобщава „Си Ен Ен“.

Тази диета спечели и първите места в категориите най-лесна за спазване диета, най-добър семеен режим, най-добра диета за здравословно хранене и най-добра диета при диабет, проблеми с костите и ставите и здравословно хранене за сърцето.

Комитетът по награждаването, съставен от 43 експерти по хранене, оцени и веганската диета, която спечели трето място в категорията „Най-добри растителни диети“.

Какво представлява средиземноморският стил на хранене?
Проучванията показват, че този стил на хранене може да намали риска от диабет, деменция, висок холестерол, депресия и рак на гърдата. Самият режим се състои от растителни ястия - боб, семена, плодове и зеленчуци, пълнозърнести храни, ядки и зехтин. Също така се насърчава консумацията на здравословна мазна риба, в по-малки порции се приемат яйцата и млечните продукти. 

Промените в начина на живот, които са част от режима включват хранене с приятели и семейство, общуване, консумиране на любими храни, но и движение и упражнения. Социалното общуване по време на хранене и физически упражнения са основни елементи в тази диета.

Кристина Агилера разкри как е отслабнала с 20 кг
ЗВЕЗДИ
Автор Антония Михайлова

Кристина Агилера разкри как е отслабнала с 20 кг

Автор Антония Михайлова