Автор
Теодор Муховски

Ще си навлечете неприятности: Кои неща не трябва да гледате през прозорец

1. Не трябва да гледате пълната луна през прозореца 

Смята се, че дори когато просто спите на светлината на пълната луна, вие отдавате енергията си на нея. Пълнолунието винаги се е отъждествявало с разцвета на тъмните сили. Не напразно вампирите и върколаците в легендите са получавали силата си през този период, защото те също са изсмуквали жизнената сила от хората. Светлината на пълната луна сякаш изчерпва енергийните ви запаси, затова и не се препоръчва да я гледате от прозореца: той действа като усилвател между вас и нея. По време на пълнолуние затваряйте прозорците със завеси, за да не подхранвате енергията на злото. В противен случай пълната луна, видяна от прозореца, ви лишава от късмет за няколко дни напред. 

2. Не трябва да гледате през прозореца на погребална процесия 

Смята се, че по този начин можете да докарате болест или дори смърт на някой от близките си. Това се дължи на прехода на душата на починалия от този свят в другия. Душата може да види, че някой я гледа, и ще се ядоса или уплаши (по същата причина се закриват огледалата) и ще отмъсти на всички, особено на този, който я е гледал през прозореца. 

3. Не трябва да гледате през прозореца през нощта 

Смята се, че така можете да примамите в къщата злото, което вече е там и се промъква там с настъпването на тъмнината. Това се отнася особено силно на децата, които вместо да спят, гледат през прозореца. Говори се, че злите духове влизат в къщата и остават там много дълго време, като вземат вещи, пречат на съня и носят лош късмет. 

4. Не бива да гледате към заваряване с оксижен 

Смята се, че радиацията се усилва по време на работа с оксижен. В същото време светлинният поток е толкова силен, че в случай на продължително излагане на въздействието му се получават изгаряния на очите. Последиците от увреждането се усещат след известно време, което само ги задълбочава. 

5. Не трябва да гледате кварцова лампа 

Твърди се, че тя може да причини физическо увреждане на очите, защото излъчва голямо и агресивно сияние, което се използва за лечение на артрит, язви и други състояния. Намирайки се в близост до работеща лампа и гледайки я, можете да предизвикате тежки изгаряния. В такива случаи след известно време по клепачите се образуват тъмносиви или жълтеникави корички, които пречат на пълното отваряне на очите, а най-често е невъзможно очите да се отворят дори малко. 

6. Не е позволено да се гледа новороденото бебе 

Вярва се, че през първите 40 дни ангелът-хранител на бебето е твърде слаб, за да го предпази от злото око. През това време само на родителите е позволено да гледат детето. Ето защо, ако не искате да бъдете обвинявани за болестите на бебето, отклонете погледа си от него или го подминете. 

7. В някои случаи не трябва да се гледате в огледалото 

Не се препоръчва да се гледате в очите на отражението, както и в огледалото, когато плачете. Смята се, че това може да ви накара да полудеете. Всъщност не бива да се гледате в очите, защото ще се изморите, очите ще ви заболят след това. 

Окото е невероятен човешки орган, който може да се гледа много дълго време. Немигащият поглед в отражението ви в търсене на дълбочина увеличава напрежението върху роговицата на окото. В същото време няма естествено овлажняване, така че очите започват да болят. 

Същото се случва и при продължително общуване с компютърния монитор. А този, който се гледа в огледалото, докато плаче, си навлича неприятности и проблеми. Това е свързано с отразяването на трудното ви психическо състояние по време на плача. 

Какви неща не трябва да гледате 

Ако разгледаме въпроса от гледна точка на психологията, ние си спомняме за себе си в огледалото и всеки път, когато мислим за това, което се случва с нас, показваме видимия портрет, който помним най-много. Не е желателно да се гледаме в огледалото през нощта - оттам могат да излязат зли духове. Е, ако се погледнете в счупено огледало - чакайте неприятности в продължение на седем години, всеки знае това от детството си. 

За народните вярвания за пълнолунието или бебетата ви оставяме да прецените според вярванията си, но за всичко, което е свързано със зрението, се консултирахме със специалист. 

Мнението на специалиста: 

Вредно и опасно е да се гледа към всеки източник на ярка светлина, независимо дали става въпрос за заваряване, кварцова лампа или слънчево затъмнение. Това може да доведе до трайно увреждане на окото. Ако все пак по невнимание погледнете нещо подобно, незабавно се обърнете към лекар. 

От друга страна, можете да гледате екраните на смартфоните - те са преминали всички проверки за безопасност. Единственото нещо е, че не трябва да го правите в пълна тъмнина при максимална яркост.

Народна рецепта за остро зрение и подмладяване
НОВИНИ
Автор Woman.bg

Народна рецепта за остро зрение и подмладяване

Автор Woman.bg