Автор
Ева Григорова

Джорджина е твърде секси за Иран, вестник смали дупето ѝ

По всичко личи, че Джорджина е твърде секси според ирански вестник, който е ретуширал задните ѝ части на снимка, публикувана на страниците на изданието. Фотосът първоначално е споделен от Кристиано Роналдо, който го сподели в социалните си медии, по случай 39-ия си рожден ден. На него жена му, облечена в дълга черна рокля, се усмихва пред камерата.

Журналистите от вестник Hamshahri от Техеран обаче решили, че това, което техните читатели могат да видят не е подходящо и дори манипулирали изображението, намалявайки задните части на Джорджина. Снимката, публикувана от вестника, е идентична с тази на Кристиано Роналдо, с изключение само на модифицираното тяло на Джорджина Родригес. 

View post on Instagram
 

Според британския вестник The Sun, половинката на Кристиано Роналдо никак не е доволна от тази ситуация. „Тя работи усилено за тялото си и е много горда с извивките си“, пише изданието. „Това просто показва, че гледната точка за жените в някои части на света е изкривена. Това е самото дъно.“ 

View post on Instagram
 

Реакциите стигнаха и до политическата сфера. Белгийският депутат от ирански произход Дариа Сафаи възрази срещу промяната на изображението: „Това е пример колко болни са ислямистите по отношение на женското тяло. Точно така болните ислямисти гледат на жените. Ето защо предпочитат да ги направи невидими под воал." 

View post on Instagram
 

Самата Джорджина Родригес не е говорила директно по въпроса, въпреки че активността ѝ в социалните медии продължава както обикновено. Инфлуенсърката, бизнесдама и партньорка на Кристиано Роналдо има повече от 57 милиона последователи в Instagram.