Автор
Теодор Муховски

Това е нещото, което всички жени с ниско самочувствие имат вкъщи - тествайте се

Понякога дори дребни детайли могат да ви кажат много за личността на даден човек.

Спомняте ли си сериала "Шерлок Холмс" с Бенедикт Къмбърбач в главната роля? В него отлично е показано умението, с което детективът научава необичайни неща за хората по външния им вид. Като погледне дрехите на едно момиче, той може да разбере къде работи и с кого е общувала преди час. Гениално? Отчасти да, но човек наистина може да бъде "разчетен" по дрехите и дори по заобикалящите го неща.

Понякога психолозите използват подобни методи в практиката си. Те смятат, че наличието само на една вещ в къщата може да говори, че жената, която живее там, явно има проблеми със самочувствието.

Какво казва къщата за нас?

Всички ние, независимо дали го осъзнаваме, или не, сме във връзка със заобикалящото ни пространство и вещите в него. Доколко те ще бъдат хармонични, зависи от много фактори, включително от начина, по който се чувстваме и възприемаме себе си.

Мечтая за собствено семейство, но постоянно не намирам перфектния мъж
ПО ЖЕНСКИ
Автор Теодор Муховски

Мечтая за собствено семейство, но постоянно не намирам перфектния мъж

Автор Теодор Муховски

Ако човек се отнася към себе си с любов и се грижи за комфорта си, той ще изпълни къщата с такива вещи и интериорни елементи, с които ще му е приятно да общува. Човек, който малко се грижи за себе си, пренебрегва собствените си нужди, "преглъща" обидите от други хора, обикновено претрупва пространството.

Той не осъзнава напълно дали всички тези неща са необходими, или не. Такива хора често имат безпорядък вкъщи. Не творческата бъркотия на художника, а точно бъркотия - среда, в която боклуците изпълват абсолютно всичко, а собственикът просто няма желание и мотивация да ги разглоби.

Човек с ниско самочувствие също така няма да се интересува особено от красотата на интериора. Той няма да харчи пари за картини, статуетки, сувенири и дори стайни растения, които могат отлично да "оживят" средата.

Как езикът на тялото влияе на успеха в личния живот
НОВИНИ
Автор Антония Михайлова

Как езикът на тялото влияе на успеха в личния живот

Автор Антония Михайлова

На човек с ниско самочувствие ще му е достатъчно да има вкъщи основните неща, необходими за най-банален комфорт - диван, легло, маса, гардероб и т.н. Да си позволи допълнителна вещ, дори и тя да може да го изпълни отвътре, е недостъпен лукс на ниво мисли.

Нещо, което издава ниска самооценка

За подхода към организацията на пространството в дома на хората, които са в противоречие със себе си, вече говорихме, но детайлите също играят важна роля. Психолозите смятат, че само едно нещо издава жената с ниско самочувствие. И то е свързано с меките играчки. По-точно за това, когато жената държи тези меки играчки вкъщи, бидейки вече възрастен човек.

А играчките не принадлежат на нейното дете. Тези мечета, понита, котенца са изключително нейни. Жената може да ги запази от детството си или да си купи нови. Това няма значение.

Меките играчки в дома на възрастна жена са сигнал за травма от детството. Вероятно в ранна възраст на това момиче, което вече е пораснало, са липсвали внимание от страна на родителите, любов, одобрение. И сега вътрешното дете търси човек, който би "споделил" и би я направил щастлива. С други думи, би могло да компенсира това, което е липсвало в детството.

Невинаги е възможно да се справим с нещо подобно сами. Някои хора смятат, че излекуването на вътрешното дете е възможно само под внимателното наблюдение на доказани специалисти.

Предупреждението на Ванга: Ако едно от тези 4 неща се счупи в дома ви, очаквайте неприятности
ПО ЖЕНСКИ
Автор Антония Михайлова

Предупреждението на Ванга: Ако едно от тези 4 неща се счупи в дома ви, очаквайте неприятности

Автор Антония Михайлова