Автор
Ева Григорова

Откраднете си я: Ето я ежедневната рутина на супермодела Жизел Бюндхен!

Независимо дали е на корицата на списание, в социалните си медии или по време на интервю, Жизел Бюндхен блести. Тя често излъчва радост и жизненост и всички искаме да знаем: Как го прави? В нейната съвсем нова готварска книга, Nourish, получаваме прости рецепти, които дават сила на тялото ни и хранят душата ни, но също така и поглед към начина на мислене и философията на Жизел. Въпреки че държи на храни, които карат тялото ѝ да се чувства добре, тя също така вярва в гъвкавостта. Жизел говори за любовта си към сутрешното смути, но също и за чистото удоволствие от франзела с френско масло…

View post on Instagram
 

В своята книга Жизел споделя и своята ежедневна рутина. Ето и откъс Nourish, от който можете да се запознаете с дневния режим на красавицата:

"Чувствам се по-добре и по-здрава сега, когато съм на четиридесет, отколкото на двадесет! След като изгорих надбъбречните си жлези, когато бях по-млада, трябваше да намеря нова рутина. Старият ми начин на живот — недоспиване, ядене на нищо ценно, пиене на много подсладени напитки с кафе и вино всяка вечер преди лягане — направи храносмилането ми бъркотия и провокира пристъпи на тревожност и депресия.

Целта на новата ми рутина беше да ми помогне да живея възможно най-дълго, като същевременно имам най-добро качество на живот. Промяната на начина ми на живот се оказа жизненоважна за подобряване на здравето и благосъстоянието ми. Когато пътувам, може да е трудно да поддържам постоянство, но у дома - независимо дали във Флорида или в Коста Рика - харесвам ежедневието си и времето, прекарано със семейството ми. Всеки ден е подарък, така че се опитвам да направя така, че всеки един да е важен и да остана в настоящето, като същевременно практикувам гъвкавост - твърдостта може да създаде стрес.

View post on Instagram
 

Винаги се коригирам и оптимизирам, но ето нещата, които се стремя да направя в един идеален ден:

• Събуждам се рано: Това обикновено е преди изгрев слънце и преди моите деца.

• Изстъргвам езика си: Използвам медна стъргалка за език

• Започвам с хидратацията: Веднага щом се събудя, изпивам чаша хладка вода с изцеден лимон и щипка сол с високо съдържание на минерали (харесвам келтска сол).

• Правя активна медитация: Това определя настроението и намеренията ми за деня. Ако съм проактивна относно това време, винаги имам по-добър, по-продуктивен ден по този начин.

• Разхождам кучетата: Разхождам кучетата поне 30 минути. Понякога взимам телефона си, ако трябва да наваксам с работата, но наистина обичам да съм без него и просто да се наслаждавам на тихото време.

• Жабуркам: правя го с аюрведично масло (или нерафинирано необработено кокосово масло) за около 10 минути, тъй като е полезно за венците! За ефективност обикновено храня кучетата, докато го правя.

• Правя упражнения: Напоследък обикновено правя комбинация от тренировки с тежести и кардио.

• Закусвам: Типът закуска, която ми се хапва, зависи от тренировката ми. Ако съм вдигала тежести, харесвам да има протеин, като варени яйца или смути с лъжица неовкусен протеин на прах.

• Работно време сутрин: Когато не съм на снимачната площадка, провеждам разговори и срещи в Zoom у дома. Обикновено пия чай от глухарче с мед. Имам настроена аларма на телефона си на всеки час, за да ми напомня да ставам от компютъра си между срещите, за да направя няколко напади или разтягания за 5 минути, за да не се чувствам схваната от седене.

• Обяд: В идеалния случай това е най-малко четири до пет часа след закуска: Освен ако не ям обилно на вечеря (като например да излизам с приятели или да имам хора), това обикновено е основното ми хранене за деня. Това е и времето, когато обикновено приемам добавките си.

• Следобедно работно време: обикновено пия още един билков чай.

• Вечеря: В идеалния случай това е поне четири часа след обяда и няколко часа преди лягане. Обикновено вечерям леко, за да не си лягам с пълен стомах и да спя по-спокойно.

• Разходка на кучетата: Важно е да се движите след хранене и преди сън.

• Време за лягане: Преди лягане пия малко чай от лайка и понякога вземам малко магнезий. Ако съм вкъщи, обикновено си лягам рано, между 9 и 10, за да мога да спя поне седем часа и пак да се събудя рано. Почивката е абсолютно жизненоважна – не подценявайте нейната сила!

View post on Instagram
 

Ето и една рецепта за бананово смути от книгата на Жизел Бюндкен, количеството на съставките е за 2 смутита:

Необходими съставки:

Около 4 чаши замразени, обелени, нарязани на половинки банани (около 4 големи банана)

Около 3 чаши сок от „течен“ плод (неподсладена кокосова вода, неподсладен ябълков сок, диня, ябълки)

¼ чаша накиснати и обелени бадеми, бланширани бадеми, бадемов крем или смлени твърди бадеми или 1 лъжица неовкусен грахов протеин

Начин на приготвяне:

Поставете бананите в блендера със сока и бадемите. (Или можете да приготвите сока предварително и да го съхранявате в хладилника до 24 часа, след което бързо да смесите с останалите съставки на следващата сутрин.)

Блендирайте, докато получите кремообразна и гладка смес. Ако желаете, прецедете през цедка с фини отвори за по-лесно смилане.

Наслади се!

View post on Instagram