Автор
Антония Михайлова

Защо дъщерята не трябва да носи дрехите на майка си: 5 причини, които ще ви изненадат

Едва ли има дете, което да не се е изкушавало да облече дрехите на майка си или да се накичи с неин красив аксесоар - гердан, гривна или обеци. Причините за този интерес може да са от най-различен характер - от желанието на малкото момиче да влезе в ролятата на майка, играейки си с куклите на майка-дъщера, до най-обикновено любопитство.

Разбира се, в такива игри няма нищо лошо, но важното в случая е те да се провеждат под наблюдението на майката - дългата пола например лесно може да се заплете и детето да се спъне в нея.

Но когато малкото момиче вече не е малко, а тийнейджър или дори възрастен, е по-добре да се откаже от подобни навици. Ето защо:

Първо, личните вещи съхраняват енергията на собственика си. Без значение колко близка е майката, тя може да има свои собствени проблеми, страхове или болести, с които дъщерята сама се „натоварва“, обличайки се в нейните дрехи. Никой няма нужда от допълнителна болка или притеснения, така че е по-добре да носите всичко, което притежавате, за предпочитане нещо ново.Второ, освен проблемите може да си навлечете и съдбата на другия човек - в случая на майката - помислете дали вече не повтаряте пътя на майка си в живота, носейки притежавани от нея тоалети.Някои езотерици твърдят, че не само съдбата, но и чертите на характера могат да се „пренесат“ върху вас заедно с нещата на майката. Възможно е те да не са от най-приятните.

Трето, не е напълно хигиенично. Без значение колко често перете дрехите си, миризмите, потта и т.н. ще се натрупат, така че до известна степен е като да носите дрехи от магазин втора употреба и да рискувате контакт с микроби и бактерии на други хора.Четвърто, това е въпрос на репутация - ако едно момиче редовно носи дрехите на майка си, другите може да останат с впечатлението, че семейството е бедно.От друга страна, това е модел за програмиране на бедност - ако се убедите, че нямате нужда от нищо, тогава си казвате, че няма смисъл да печелите пари. Лишени от амбиция и мотивация, трудно ще си спечелите висок социален статус.

Пето, неща от чуждо рамо, дори най-скъпите, рядко пасват идеално на новия им притежател. Така че в роклята на майка си едно момиче рискува да изглежда нелепо - облеклото няма да отговаря на нейната възраст или фигура.

Единствените изключения могат да бъдат случаите, когато майка и дъщеря са много сходни физически и имат общи вкусове и стил. О, да, винтидж артикулите също могат да бъдат подходящи.

Но ако непременно искате да носите притежавани от майка ви неща върху себе си, за да я чувствате близо до себе си, тогава нека това е някакво бижу - пръстен, брошка или гривна, която тя ви е подарила.

Защо децата обичат да пробват дрехите на родителите си
МАМА И ДЕТЕ
Автор Антония Михайлова

Защо децата обичат да пробват дрехите на родителите си

Автор Антония Михайлова

Между друготоВъзможно ли е да се носят вещи на починала майка? Тук мненията се различават. Някои твърдят, че това е абсолютно невъзможно, защото енергията на човек остава върху дрехите му, дори след смъртта. Други обаче казват, че ако се чувствате по-спокойни, дрехите на майка ви ви успокояват и ви е по-лесно да преживеете горчивината от загубата, да ги носите.

Освен това в старите времена изобщо въпросът "да нося, или не дрехите на майка си", не е съществувал на дневен план. Хората нямали възможност постоянно да купуват нови неща и всички вещи в рода, включително и дрехите, се предавали по наследство.