Автор
Теодор Муховски

Възможно ли е жените с наднормено тегло да са много по-гъвкави от фините

Експертите изразяват мнение, че колкото повече мазнини има една жена в тялото си, толкова по-добре се справя с танците, огъването и изпълнението на сложни упражнения.

Треньор по пилатес и учител по ориенталски танци разкри дали пълните момичета могат да бъдат по-гъвкави от слабите.

Адел
Адел

Поначало способността за добро разтягане е генетична. Има хора, които се разтягат добре, без да полагат специални усилия, а има и такива, които се тренират всеки ден, но въпреки това си остават „дървени“. Хората с всякакво телосложение, които редовно обръщат внимание на физическата активност - движат се, ходят, правят фитнес - се чувстват много по-комфортно в живота, всякакви действия им доставят по-голямо удоволствие.

Ето един пример. Момиче в тяло, което преди време се занимаваше с активна физическа подготовка с надеждата да намали килограмите си, започна да ходи на уроци по пилатес. Но теглото ѝ стоеше на едно място.

Ашли Греъм
Ашли Греъм

След шест месеца редовни занимания тя каза: "Можете ли да си представите, че телесното ми тегло не се е променило много, бях пухкава и все още съм! Но формата на тялото ми стана по-закръглена, женствена, изваяна, движенията ми станаха меки и гъвкави. Усещам се много по-добре през целия ден. Чувствам се така, сякаш плувам, ръцете ми се вдигат по-лесно, тялото ми е по-отзивчиво.

Аз съм за това всички ние да се отдалечим от лъскавите стандарти 90-60-90. Не забравяйте, дами, че сме създадени за движение, а не за корици на лъскави списания.

Пълна промяна: Риана се стопи с цели 10 кг за 1 месец
ЗВЕЗДИ
Автор Теодор Муховски

Пълна промяна: Риана се стопи с цели 10 кг за 1 месец

Автор Теодор Муховски

И нека една жена тежи малко повече, отколкото предписват стандартите, но в същото време да става без болка, през деня с лекота да изпълнява професионалния си дълг, а вечер да взема активно участие в живота на семейството. И най-важното е след всякаква физическа работа, ако реши да измие пода, да оправи леглата, да сготви и т.н. - тя да се чувства отлично, да има достатъчно енергия и да е в добро настроение.

Какви видове тренировки допринасят за развитието на гъвкавостта? Няма универсално правило. Основното е, че всеки се занимава със свой собствен вид фитнес, който му носи удоволствие. Има хора, на които им харесва йогата, други предпочитат да ходят на степ, а на трети им допада аквааеробика, пилатеса. За това опитайте различни видове спорт и със сигурност ще откриете нещо, което ви допада.

Ако се занимавате с вида дейност, която ви харесва, няма да ви се налага да се насилвате да ходите на тренировки, няма да търсите причина да пропуснете занятие.

Подходящи ли са доматите за отслабване?
ЗДРАВЕ
Автор Теодор Муховски

Подходящи ли са доматите за отслабване?

Автор Теодор Муховски