Автор
Теодор Муховски

Искате да сте слаби и стегнати? Добавете този продукт към диетата си

За да имаме стройно и стегнато тяло, трябва да се уверим, че организмът ни разполага с баланс на органични киселини, минерали, витамини и спокойна нервна система. За тази цел трябва да си набавяме ежедневно с храната:

- Калий, който спомага за нормализиране на кръвното налягане и на нервната ни система.

- Фосфор, който нормализира обмяната на веществата, помага за по-пълноценното усвояване на полезните вещества.

- Магнезий, който повишава устойчивостта на организма към стрес, подобрява работоспособността, подпомага регенерацията на нашите тъкани.

- Калций, който укрепва костите и помага в борбата с остеопорозата, стабилизира кръвното налягане и нервната система.

Но в кой продукт можете да намерите всички тези вещества в достатъчни количества?

Може би се досетихте, че това е грейпфрутът.

Смята се, че системната консумация на грейпфрут подобрява настроението и насърчава загубата на тегло. Този сочен цитрусов плод има много положителни свойства за организма, съдържа необходимото количество полезни витамини и органични киселини, които допринасят за отслабването и детоксикацията на организма, а също така прави кожата ни стегната и еластична.

Грейпфрутът насърчава отслабването и стройността благодарение на съдържанието на флавоноиди. Пулпата на цитруса съдържа биофлавоноида кверцетин - вещество с мощни терапевтични свойства, особено ефективно за намаляване на нивата на кръвната глюкоза и контрол на апетита.

Пектинът в пулпата на цитрусовите плодове спомага за понижаване на нивата на холестерола в кръвта. Ползата от пектина за намаляване на теглото се състои в способността му да свързва "лошите" въглехидрати, като предотвратява пълното им усвояване от стомашно-чревния тракт.

Грейпфрутът съдържа големи количества ликопен - каротеноиден пигмент. Той е отговорен не само за оцветяването на плода, но е и мощен антиоксидант - помага в борбата със стареенето на клетките. Натрупва се във всички слоеве на кожата - в дермата, епидермиса и роговия слой - и предпазва клетките и структурите на кожата от свободните радикали.

Грейпфрутът е сравнително нискокалоричен продукт - 100 грама сок съдържат само 41 ккал. Освен това по-голямата част от него се състои от вода (89,8%). Практически няма мазнини (0,27%), минимум белтъчини (0,57%) и много малко въглехидрати (9,1%) - идеално допълнение към менюто за хора, които следят за теглото си и стройната си фигура!

За да се насити напълно организмът с всички необходими витамини и минерали, съдържащи се в плода, се препоръчва да се яде не повече от 1 грейпфрут на ден, а ако обичате да приготвяте сок или смути от него, трябва да пиете не повече от две чаши от вкусната напитка дневно.

Ето какво трябва да хапвате, ако сте с Хашимото
ЗДРАВЕ
Автор Веселина Петрова

Ето какво трябва да хапвате, ако сте с Хашимото

Автор Веселина Петрова