Автор
Антония Михайлова

Включете тези 6 храни към диетата си и няма да се познаете в огледалото

За да сте стройни и да получавате комплименти за перфектната си фигура и кожа, не е достатъчно да сте на качествена и здравословна диета, но и да отделяте достатъчно време за движение и спорт. 

Освен редовния двигателен режим, другият ключ към идеалното храносмилане е доброто състояние на чревната флора. Тези шест хранителни продукта и ястия ще помогнат на тялото ви да се пречисти и подмлади с лекота:

Кефир 

Тази напитка е много по-здравословна от млякото! Кефирът е най-известният продукт, който съдържа пребиотици и полезни бактерии. Кефирът се произвежда от краве или козе мляко и елиминира появата на вредни процеси като ферментация в стомашно-чревния тракт. Ако нямате време за закуска, бутилка кефир е нещо, което не само ще ви помогне да утолите глада си, но и да ускорите метаболизма си. 

Кисело мляко 

Едно от основните предимства на киселото мляко е подобряване състоянието на костната система. Но винаги обръщайте внимание и четете етикетите на киселото мляко, тъй като някои производители правят продукти без живи бактерии и с много захар, която ги унищожава.

Соеви зърна 

Това ястие е много популярно в Япония. Направено от ферментирали соеви зърна, то има лепкава, вискозна консистенция. Богатите на протеини соеви зърна са една от най-популярните храни за закуска сред японците. Те са изследвали това ястие в продължение на много години и са стигнали до извода, че при редовна консумация на соеви зърна минералната плътност на тъканите се увеличава и тялото се пречиства много по-бързо. 

Мисо супа 

Друго ястие, което идва при нас от японската кухня, е т.нар. мисо супа. Тази супа може да се яде не само за обяд, но и за закуска и вечеря. Традиционното мисо се приготвя от паста, която се прави чрез ферментация на соеви зърна, ориз, ечемик, пшеница и коджи гъби – специален вид плесен, която съдържа много полезни вещества. Тази супа е отличен източник на протеини и фибри, а освен това е и богата на минерали и витамини.

Какво представлява "противораковата" диета?
ДОМАШНИ ТАЙНИ
Автор Евелин Попадийна

Какво представлява "противораковата" диета?

Автор Евелин Попадийна

Кисело зеле 

Известното кисело зеле е не просто вкусна салата, но и продукт, който освен на пребиотици е богат и на фибри, желязо, витамини С, В и К. По-добре е обаче да отделите време и да си приготвите кисело зеле сами. 

Кимчи 

Популярно ястие в корейската кухня са горещо подправените зеленчуци, най-вече китайското зеле, известно още като кимчи. Кимчи съдържа млечнокисели бактерии, които са изключително полезни за храносмилателната система. Ястието с кимчи е здравословно заради високото си съдържание на витамини К, В2 и желязо.