Автор
Теодор Муховски

Красивата жена знае тези 5 важни тайни

Обърнете внимание на тези важни правила - и тогава ще изглеждате като истинска дама.

Всяка жена според възможностите си и представите си за красота се стреми да изглежда представително. Много дами не пестят пари, като правят значителни инвестиции във външния си вид. Важно е обаче да не забравяме за малките неща, които могат да обезсилят всички радикални усилия. Това са 5-те тайни, които всяка хубава жена знае:

Перфектна коса

Първото правило, което всяка жена трябва да запомни като аксиома и да го изпълнява стриктно: косата винаги трябва да е чиста. Колкото и стилна да е прическата и костюмът, мръсната коса може да зачеркне и най-изтънчения образ. Известна доза небрежност внасят и косата, която е израснала в корените, и цъфналите краища.

Ако искате да експериментирате с цвета на косата и да опитате коренно различен образ (например от изгаряща брюнетка да се пребоядисате в блондинка или обратното), имайте предвид, че ще имате много грижи. В края на краищата ще трябва доста често да боядисвате израсналите корени.

Ако краищата на косата ви са раздвоени, не трябва да ви мързи да ги подстригвате поне със сантиметър от време на време. Това няма да повлияе радикално на формата на прическата ви, но ще запази косата ви спретната.

Здрава кожа

Не всички жени, дори и най-младите, могат да се похвалят с перфектна кожа. Между другото, здравата и сияйна кожа на лицето е тенденция. За щастие днес има много имена на медицинска козметика, която, ако се прилага правилно, може успешно да се справи с проблемната кожа (ако обривите не са проява на някакво вътрешно заболяване).

Не пренебрегвайте и домашните средства за грижа за кожата: правете маски, редовно използвайте кремове, които отговарят на типа кожа.

Освен това сега има изобилие от декоративна козметика, която може да прикрие всички несъвършенства на кожата.

Един съвет: не допускайте натруфеният грим да съсипе визията ви. Размазана спирала и фон дьо тен, „напластени“ сенки, прекалено плътен руж, размазано или излизащо извън контура на устните червило. Цялата тази приложена красота трябва да се наблюдава и коригира навреме.

Не забравяйте за веждите, които служат като своеобразна украса на лицето. Модата при веждите се променя толкова често, колкото модата при роклите.

За да изглежда избраната форма естествена и чиста, е добре да посетите специалист веднъж, а след това да я поддържате сами с пинсета, като своевременно отстранявате израсналите косъмчета. Разчорлените и разрошени вежди правят небрежно не само лицето, но и целия образ като цяло.

Между другото, експертите по красота твърдят, че веждите са най-важното нещо на лицето. Защото те определят изражението му. Не искате да изглеждате като вечно плачещия Пиеро или коварния Мефистофел - обърнете сериозно внимание на формата на веждите си!

Холивудска усмивка

Дори да сте с перфектен грим и прическа, тъмните, неравни зъби ще подкопаят усилията ви. Усмивката с жълти зъби със сигурност ще размие впечатлението за най-привлекателния ви външен вид. Дълго време можете да не разберете причините за неуспеха си с противоположния пол, защото не всеки събеседник се осмелява да ви каже за това. Отстраняването на тези недостатъци може да стане без проблеми.

Например можете да избелите зъбите си както при зъболекаря, така и в домашни условия с помощта на избелващи пасти. Но зъбният камък ще трябва да бъде отстранен от специалист. За да запазите по-бялата си усмивка възможно най-дълго, трябва да миете зъбите си правилно и веднъж годишно да правите профилактично почистване.

Бабина диета: топи мазнините без гладуване
ДОМАШНИ ТАЙНИ
Автор Евелин Попадийна

Бабина диета: топи мазнините без гладуване

Автор Евелин Попадийна

Добре поддържани ръце

Ръцете на жената са нейното второ лице, затова изискват специално внимание. Овехтялата кожа на ръцете и неподдържаните нокти - смъртна присъда за всеки външен вид.

За да не попаднете под този „разстрел“, е достатъчно да правите топли вани за ръце с различни соли и масла поне веднъж седмично, постоянно да използвате кремове (защитни, овлажняващи, подхранващи) и да носите ръкавици, когато вършите домакинска работа, особено когато миете съдове.

По-добре е да имате чисти, добре поддържани нокти без лак, отколкото съмнителна украса под формата на лющещо се покритие.

Добре известен факт е, че ръцете на жената издават възрастта ѝ повече, отколкото лицето ѝ. При сегашното ниво на развитие на козметологията лицето може да бъде подмладено с помощта на всякакви козметични трикове, които не могат да се направят с ръцете. И ако на възрастовите промени е трудно да се устои, то свеж маникюр и добре поддържана кожа на ръцете - това е минимумът, който всяка жена трябва да спазва.

Свеж дъх и аромат на чистота

Ароматът, излъчван от жената, е важна част от нейния имидж, която може да я превърне в господарка на мъжките сърца. Това обаче е възможно само ако ароматът е приятен. Поддържайте тялото и хигиената на устата си редовно.

Красота и здраве от кухненското шкафче: Всичко за ползите от оризовата вода
ЗДРАВЕ
Автор Антония Михайлова

Красота и здраве от кухненското шкафче: Всичко за ползите от оризовата вода

Автор Антония Михайлова