Автор
Ива Петрова

Забележителна жена: Д-р Емилова изкачи Мусала на 80 години

Д-р Людмила Емилова изкачи най-високия връх в България напълно сама. Гуруто на диетите у нас, която е на достолепните 80 години, стъпи на Мусала, и то в период, който ще запомним като един от най-горещите през последните десетилетия.

Д-р Емилова, на която мнозина са признателни за помощта ѝ в борбата им с килограмите, е достигнала до върха само за няколко часа.

View post on Instagram
 

Ето какво споделя прочутата диетоложка по темата за остаряването, цитирана от Lupa.bg: "Да остаряваш е привилегия, да остаряваш в добро здраве е не просто късмет, а награда за усилията на един човек. Приемам по-спокойно нещата, по-независима съм и свободна в преценките си и отношенията с хората.

Изгубих суетата си, каквато притежавах като по-млада. Сега не се притеснявам от бръчките, но винаги нося червило и моите любими перли – дори когато сутрин водя гимнастиката (за съжаление не всеки ден вече). Аз съм това, което виждат в мен моите пациенти. Човек, който има мисия да помага.

View post on Instagram
 
Топи килограмите неусетно: Вълшебната тридневна диета на д-р Емилова
ЗДРАВЕ
Автор Весела Георгиева

Топи килограмите неусетно: Вълшебната тридневна диета на д-р Емилова

Автор Весела Георгиева

Възрастта дава това чувство за свобода. В същото време не съм изгубила своя оптимизъм и радост от утрото на всеки ден. Също така не вярвам на прочутата мисъл "Който трупа познание, трупа печал." Точно обратното е при мен. Нищо лошо не задържам в сърцето си, пускам тъгата да пътува, гневът и обидите - също.

Може би и това, заедно с лечебното гладуване, което практикувам повече от 31 години, ме държат в кондиция и с висок дух. 80 години не са малко, но днес съм по-млада от това, което ще бъда след 5 или 10 години, ако рече Бог".

View post on Instagram