Изгарящ е август, но въпреки това слънцето не е в състояние да пресуши романтиката в нас. Светът е прекрасен, а животът лудо препуска между рекламните блокове и няма сила, която да спре причудливата му лудост.

Не се нуждаем от много, за да бъдем щастливи. Достатъчно е да имаме подслон над главите си, да сме нахранени и да споделяме леглото си с някого. Тези три неща ни определят като човешки същества, а всичко останало е пожелателно.

Инстинктите са в основата на чувствата, а разумът може да ни превърне в най-опасни хищници. Да искаш повече, отколкото можеш да дадеш в любовта, е предпоставка да извършиш действия, които сам не би могъл да простиш.

Парите не винаги подсигуряват хубави спомени. В безсмислено съревнование сме склонни да правим глупави саможертви и компромиси. Мъжкият прави нужното, за да впечатли женската, да докаже, че е точният избраник. Женската се грижи за мъжкия, но за да го стори, трябва да е сигурна в правилната си преценка за него. Сега често сме свидетели и на обратното, но едно правило остава непроменимо – за любовта са нужни двама.

Добромир Банев: Жените умеят да чакат, мъжете не се уморяват да търсят
ПО ЖЕНСКИ
Автор Добромир Банев

Добромир Банев: Жените умеят да чакат, мъжете не се уморяват да търсят

Автор Добромир Банев

В стремежа си да оцеляваме, ние не спираме да търсим. Лутаме се, претегляме аргументи „за“ и „против“ и често не сме в състояние да се отървем от съмнението, че пропускаме нещо по-добро. По подразбиране смятаме, че заслужаваме много повече. Егоизмът понякога надделява и това съвсем естествено оказва влияние на решенията, които взимаме. Едно е сигурно - да делиш живота си с човек, когото не обичаш, е наказание в чист вид.

Животът наистина препуска прекалено бързо, за да си позволяваме компромиси, които не можем да превъзмогнем. В безкрайната джунгла на света радостта е възможна само чрез любовта. Тя ни отличава от останалите живи същества.

Лесното щастие не съществува. Съществуваме в състояние на тъга, ако мислим, че парите могат да купуват всичко. Ако те са единствената причина да бъдем с някого, вече сме се изгубили по пътя. Тъгата рано или късно изважда на показ най-отрицателните ни черти и всяка надежда за промяна към добро отива в кофата за боклук.

Истински безценни са моментите, които преживяваме заедно, защото сърцето е поискало да бъде така. Последна любов не съществува. Август може да е изпепелил предишните, но настоящата винаги е голяма.

„Завинаги“ е дума, която стои на място в стихотворение. В живота „сега“ е от особена важност.